Klasiskais piparu steiks
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.6667 3
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 liellopa steika gabali (katrs 120 - 150 g)
liellopa steika gabali (katrs 120 - 150 g)
2 ĒK
2 ĒK melnie piparu graudi
melnie piparu graudi
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2-3 ĒK
2-3 ĒK brendijs vai konjaks
brendijs vai konjaks
1 ĒK
1 ĒK Dižonas sinepes (bez kaudzes)
Dižonas sinepes (bez kaudzes)
200 ml
200 ml skābs krējums
skābs krējums
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lai izceptu mīkstu un sulīgu steiku, jālieto vismīkstākie un kvalitatīvākie liellopa gaļas gabaliņi, jo steiks tikai īsu brīdi saskaras ar uguni. Labs steiks joprojām ir sārts un sulīgs. Ja to cep pārāk ilgi, gaļa kļūst sausa un stiegraina.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vakarā, kad vēlas cep steiku, gaļu laicīgi izņem no ledusskapja, lai tā sasilst istabas temperatūrā (apmēram 20 - 30 minūtes). Ja steiks būs stindzinoši auksts, tad tā īsajā cepšanas brīdī, ārpuse jau būs gatava, skaisti karamelizējusies, bet iekšpuse varbūt pat nebūs sasilusi.

    Piestā saberž piparu graudus. Gaļu noslauka sausu papīra virtuves dvielī, pēc tam steiku no abām pusēm apkaisa ar sāli un iemasē saberztos piparus.

    Sakarsē pannu ar eļļu. Karstā pannā liek steikus un ar cepamo lāpstiņu piespiēz pie pannas virsmas. Katru pusi cep 4 - 5 minūtes, līdz gaļa karamelizējas un iegūst skaisti brūnu garoziņu. Noliek steikus uz silta šķīvja, apsedz ar foliju un ļauj tiem atpūsties 5 - 10 minūtes.

    Tikmēr pagatavo mērci. Pannā ielej brendiju un uzvāra, vienlaicīgi ar cepamo lāpstiņu noskrāpē no pannas virsmas gaļas piecepumus. Strauji vārot samazina brendija daudzumu apmēram uz pusi. Pēc tam iemaisa sinepes, skābo krējumu un maisa, līdz krējums izkusis un sajaucies ar mērci. Uz nelielas uguns mērci karsē, līdz tā sabiezē. Pēc garšas pievieno sāli. Pasniedzot uz steika lej karoti mērces.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Fotorecepte Ātri pagatavojami ēdieni Brendijs Dižonas sinepes Liellopa gaļa Melnie pipari Olīveļļa Sāls Skābs krējums Cepšana Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Gaļas ēdieni Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form