Klasiskais spāņu deserts 'crema catalana'
Foto: DELFI
5.0000 1
10 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Klasiskais spāņu deserts "crema catalana" bieži vien tiek jaukts ar franču "creme brulee". Izrādās, par desertu strīdās arī paši spāņi un franči - pēdējie uzskata, ka spāņi viņiem "nozaguši" "creme brulee", sākot to gatavot pa savam, savukārt spāņi apgalvo pretējo, proti, ka ideju "nozaguši" tieši franči.

Šo desertu galvenās atšķirības: "crema catalana" iebiezina ar kukurūzas cieti un aromatizē ar kanēli, savukārt "creme brulee" tiek iebiezināts ar olu un aromatizēts ar vaniļu. Tā veikalu tīkla "Rito" un žurnāla "Dienas Ēdieni" oktobra meistarklasē stāstīja restorāna "Monhe Negro" šefpavārs Havjers Garsija, mācot gatavot klasiskus spāņu ēdienus.

Saldo krējumu lej katliņā, pievieno cukuru, citrona miziņu un kanēļa standziņas un uz lēnas uguns uzvāra.

Topošajam krēmam pielej 800 ml ūdens un turpina vārīt.

Atlikušos 200 ml ūdens sajauc ar kukurūzas cieti (šim nolūkam nederēs kartupeļu ciete vai želatīns, norāda šefpavārs Havjērs Garsija). Iegūto maisījumu pievieno saldajam krējumam un turpina vārīt uz lēnas uguns, kamēr krēms sabiezē.

Krēmu lej deserta trauciņos un atdzesē. Pirms pasniegšanas krēmam pārkaisa brūno cukuru, kuru karamelizē, izmantojot gāzes degli. Dekorē ar apelsīna "filejas" gabaliņu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form