Plānās pankūkas
Foto: Shutterstock
4.0000 11
2 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Paaudzēs pārbaudīta plāno pankūku recepte

Olu sakuļ ar cukuru, sāli un sarīvētu citrona miziņu, pielej 3/4 no paredzētā piena daudzuma, ber bļodā izsijātos miltos un samaisa.

Pievieno atlikušo pienu un izkausētu sviestu, samaisa viendabīgi šķidru (līstošu) mīklu un atstāj 25—30 minūtes, lai milti uzbriestu.

Čuguna pannu (16—18 cm diametrā) sakarsē, pārziež ar kausētu sviestu vai margarīnu.

Mīklu ar zupas kausu lej uz pannas vienā malā un, pannu pagrozot, ļauj mīklai notecēt plāna kārtiņā (2 mm) pār visu pannu. Kad pankūkas apakšējā puse ir apcepusies, to ar pankūku nazi apvērš un apcep otru pusi.

Pēc tam pankūku pārloka uz pusēm vai saloka četrām kārtām.

Pankūkas liek lēzenā traukā pamīšus un pasniedz ar ievārījumu, tēju vai kafiju.

Recepte no grāmatas "Latviešu ēdieni" (N. Masiļūne, A. Pasopa, Rīga, 1986)

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form