Klasiskie speķa rauši
Foto: Shutterstock
3.9474 38
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Speķa rauši, kas uz svētku galda pāri nepaliks.

Lielā bļodā ieber sāli, cukuru. Pieber kardamonu. Ielej pienu.

Atsevišķā bļodiņā raugu sadrupina gabaliņos. Uzber 1 ĒK cukura, pievieno nedaudz piena. Maisa, līdz raugs izkusis.

Lielo bļodu ar piena maisījumu liek uz lēnas uguns un maisot karsē. Siltumu nosaka ar pirkstu, pienam ir jābūt siltam, bet ne karstam.

Siltā pienā iemaisa raugu. Samaisa un noņem no uguns.

Margarīnu sagriež gabaliņos, uz lēnas uguns izkausē un nedaudz atdzesē.

Pienā ieber nedaudz mazāk kā kilogramu izsijātu miltu un ar rokām izmīca. Tad pa porcijām pielej margarīnu un iemīca.

Pa druskai pievieno atlikušos miltus un mīca. Kad mīkla atlec no rokām, tā ir gatava.

Mīklu apsedz un noliek siltā vietā uzrūgt.

Gatavo pildījumu. Gaļu sagriež nelielos kubiņos. Sīpolu nomizo, sakapā un pievieno gaļai. Pieliek piparus, sāli, ķimenes un visu samaisa.

Kad mīkla uzrūgusi (pēc vismaz stundas) un apjomā palielinājusies vismaz divas reizes, to ņem pa porcijām un liek uz galda.

No mīklas izveido garenas desiņas, sagriež gabaliņos.

Ar pirkstiem katru gabaliņu izmīca apļa formā. Vidū liek 1 tējkaroti pildījuma.

Pīrādziņu aizver un maliņas ar pirkstiem aizspiež.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

Raušus liek uz cepamās veidnes un ļauj tiem 20–30 minūtes "uzpūsties".

Tad pārziež ar sakultu olu un liek krāsnī uz 25–30 minūtēm.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Loras mamma

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form