Klasisks biezpiena krēms ar ogu ķīseli
Foto: Privātais arhīvs
3.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
ĶĪSELIM
300 g
300 g ogas (svaigas vai saldētas)
ogas (svaigas vai saldētas)
2 l
2 l ūdens
ūdens
2
2 citroni
citroni
200 g
200 g cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļa, vaniļas cukurs, esence vai ekstrakts
vaniļa, vaniļas cukurs, esence vai ekstrakts
3 ĒK
3 ĒK ciete (ar kaudzīti)
ciete (ar kaudzīti)
BIEZPIENA KRĒMAM
250 g
250 g biezpiens
biezpiens
250 ml
250 ml saldais krējums
saldais krējums
150 g
150 g cukurs
cukurs
9 g
9 g paciņa putukrējuma stindzinātāja
paciņa putukrējuma stindzinātāja
1/2 TK
1/2 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1/3 TK
1/3 TK rīvēta citrona miziņa
rīvēta citrona miziņa
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Ķīseļi
  • Krēmi
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • "Jau kādu laiku no prāta neizgāja šis bērnības kārums – biezpiena krēms ar ķīseli. Beidzot saņēmos un uztaisīju. Tagad sēžu pārēdusies un domāju, varbūt varu vēl kādu sakārdināt," tā recepti piesaka mūsu lasītāja Ligita Dambīte.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā ber ogas (svaigas vai saldētas), pievieno ūdeni, cukuru, vaniļu un vāra. Kad ūdens sāk burbuļot, samazina liesmu uz vidēju, pievieno no diviem citroniem izspiestu sulu, no viena citrona norīvētu nmiziņu un vāra 5–7 minūtes.

    Kartupeļu cieti samaisa ar 1/2 glāzi ūdens, lej katliņā un iemaisa. Kad ķīselis sabiezē, noņem katliņu no plīts un ķīseli atdzesē.

    Kad ķīselis atdzisis, ķeras pie biezpiena krēma gatavošanas. Biezpienu sablendē, lai tas ir gluds un viendabīgs. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru vijīgās putās. Iekuļ putukrējuma stindizinātāju (ja krēms paredzēts tūlītējai apēšanai, to var nepievienot) un citrona miziņu. Pievieno putukrējuma masu biezpienam un iemaisa.

    Bļodiņās lej atdzesēto ķīseli, virsū liek biezpiena krēmu un bauda.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form