Foto: Privātais arhīvs
"Jau kādu laiku no prāta neizgāja šis bērnības kārums – biezpiena krēms ar ķīseli. Beidzot saņēmos un uztaisīju. Tagad sēžu pārēdusies un domāju, varbūt varu vēl kādu sakārdināt," tā recepti piesaka mūsu lasītāja Ligita Dambīte.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

ĶĪSELIM:300 gogas (svaigas vai saldētas)2 lūdens2 citroni200 gcukurs pēc garšasvaniļa, vaniļas cukurs, esence vai ekstrakts3 ĒKciete (ar kaudzīti) BIEZPIENA KRĒMAM:250 gbiezpiens250 mlsaldais krējums150 gcukurs9 gpaciņa putukrējuma stindzinātāja0.5 TKvaniļas cukurs0.3 TKrīvēta citrona miziņa

Sagatavošana

1

Katliņā ber ogas (svaigas vai saldētas), pievieno ūdeni, cukuru, vaniļu un vāra. Kad ūdens sāk burbuļot, samazina liesmu uz vidēju, pievieno no diviem citroniem izspiestu sulu, no viena citrona norīvētu nmiziņu un vāra 5–7 minūtes.

2

Kartupeļu cieti samaisa ar 1/2 glāzi ūdens, lej katliņā un iemaisa. Kad ķīselis sabiezē, noņem katliņu no plīts un ķīseli atdzesē.

3

Kad ķīselis atdzisis, ķeras pie biezpiena krēma gatavošanas. Biezpienu sablendē, lai tas ir gluds un viendabīgs. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru vijīgās putās. Iekuļ putukrējuma stindizinātāju (ja krēms paredzēts tūlītējai apēšanai, to var nepievienot) un citrona miziņu. Pievieno putukrējuma masu biezpienam un iemaisa.

4

Bļodiņās lej atdzesēto ķīseli, virsū liek biezpiena krēmu un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!