Kliņģeris ar augļiem un marmelādi
Foto: Shutterstock
4.0000 6
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
25 g
25 g raugs
raugs
250 ml
250 ml piens
piens
100 g
100 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
100 g
100 g cukurs
cukurs
naža gals
naža gals sāls
sāls
1 gab.
1 gab. paciņa vaniļas cukurs
paciņa vaniļas cukurs
Pildījumam:
50 g
50 g rieksti
rieksti
50 g
50 g rozīnes
rozīnes
50 g
50 g žāvētas aprikozes
žāvētas aprikozes
50 g
50 g marmelāde
marmelāde
 
sviests
sviests
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Kliņģeri
  • Pasaules Virtuve
  • Gards svētku kliņģeris ar augļiem un marmelādi, riekstiem un rozīnēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Žāvētās aprikozes un marmelādi sagriež.

    No uzrūgušas mīklas izveltnē taisnstūri, pārsmērē ar sviestu un uzliek pildījumu. Veido garu rulli, ap pildījumu aizlipinot mīklas malas.

    Liek to uz ietaukotas plāts kliņģera veidā. Pārklāj ar dvieli un atstāj uz 30 – 40 minūtēm Tad pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar riekstiem, cep 190 *C 30 – 35 minūtēm.

    Sausums un saldums atkarīgs, cik būsi dāsna ar pildījumu un sviestu.

    Dekorē ar augļiem.

    Iesūtīja: Bēbju mamma

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form