180Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
25 graugs250 mlpiens100 gsviests vai margarīns100 gcukurs naža galssāls1 gab.paciņa vaniļas cukurs PILDĪJUMAM:50 grieksti50 grozīnes50 gžāvētas aprikozes50 gmarmelāde sviests
Sagatavošana
1
Žāvētās aprikozes un marmelādi sagriež.
2
No uzrūgušas mīklas izveltnē taisnstūri, pārsmērē ar sviestu un uzliek pildījumu. Veido garu rulli, ap pildījumu aizlipinot mīklas malas.
3
Liek to uz ietaukotas plāts kliņģera veidā. Pārklāj ar dvieli un atstāj uz 30 – 40 minūtēm Tad pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar riekstiem, cep 190 *C 30 – 35 minūtēm.
4
Sausums un saldums atkarīgs, cik būsi dāsna ar pildījumu un sviestu.
5
Dekorē ar augļiem.
Iesūtīja: Bēbju mamma
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit