
Loading...
Sastāvdaļas
25 g
25 g raugs
raugs250 ml
250 ml piens
piens100 g
100 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns100 g
100 g cukurs
cukurs naža gals
naža gals sāls
sāls1 gab.
1 gab. paciņa vaniļas cukurs
paciņa vaniļas cukursPildījumam:
50 g
50 g rieksti
rieksti50 g
50 g rozīnes
rozīnes50 g
50 g žāvētas aprikozes
žāvētas aprikozes50 g
50 g marmelāde
marmelāde sviests
sviestsGards svētku kliņģeris ar augļiem un marmelādi, riekstiem un rozīnēm.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Žāvētās aprikozes un marmelādi sagriež.
No uzrūgušas mīklas izveltnē taisnstūri, pārsmērē ar sviestu un uzliek pildījumu. Veido garu rulli, ap pildījumu aizlipinot mīklas malas.
Liek to uz ietaukotas plāts kliņģera veidā. Pārklāj ar dvieli un atstāj uz 30 – 40 minūtēm Tad pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar riekstiem, cep 190 *C 30 – 35 minūtēm.
Sausums un saldums atkarīgs, cik būsi dāsna ar pildījumu un sviestu.
Dekorē ar augļiem.
Iesūtīja: Bēbju mamma
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.