Foto: No privātā arhīva

Korintes ir neparastas ogas. Daudziem to specifiskā, spēcīgā garša atsauc atmiņā bērnību, kad piestāts kādā ceļmalā vai mežmalā, lai pamielotos ar mazajām, gardajām odziņām, kas nokrāso rokas un muti koši violetu. Bet tie jau ir dzīves sīkumi. Galvenais – nenokavēt īsto brīdi, jo korinšu sezona ir nežēlīgi īsa. Rakstniece Maija Pohodņeva dalās ar pašas lasītu korinšu pīrāga recepti un atklāj noslēpumu, kura sastāvdaļa padara pīrāgu neaizmirstami garšīgu.

::recepte::

Mīklas plāksnītes nedaudz atkausē un pārdala uz pusēm. No katras pusītes izveidot tādu kā groziņu ar zemām malām.

Groziņus izkārto pannā uz cepamā papīra. Katrā groziņā ieber 2 tējkarotes ogu, pārkaisa ar tējkaroti cukura. Groziņu malas apsmērē ar sakultu olu.

Cep 200 grādos aptuveni 25 minūtes.

Kad smalkmaizītes izskatās gatavas – viegli apbrūnējušas maliņas, izslēdz cepeškrāsni un atstāj maizītes nedaudz "nomierināties". Kārtainajai mīklai, kā zināms, ir viens niķis – tā uzpūšas. Mazliet padziestot, mīkla sakritīsies un ogas neripos nost.

Uzmanīgi noņem maizītes no pannas un izkārto šķīvī.

Laiks slepenajai sastāvdaļai! Tā ir laima sula. Kad maizītes nedaudz atdzisušas, tām uzpilina laima sulu. Tas ir korinšu smalkmaizīšu galvenais noslēpums! Pietiek ar dažiem pilieniem, lai vienkārša ogu maizīte pārtaptu par negaidīti garšīgu kārumu.

::!recepte::

Izbaudi bērnības vasaras garšu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!