Nav universālāka maltās gaļas ēdiena par kotletēm! Šajā reizē piedāvājam tās strauji apcept uz pannas un tad izkarsēt cepeškrāsnī. Pasniedz ar krēmīgu sinepju mērci un ceptiem sezonas dārzeņiem.
22Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
KOTLETĒM:600 gmalta cūkgaļa5 ķiploka daiviņas2 sīpoli6 TKSanta Maria piedeva kotletēm vai piedeva šašlikam1 ola MĒRCEI:1 vidēji liels sīpols4 ķiploka daiviņas100 gmaigas sinepes10 gsinepju sēklas400 mlsaldais krējums pēc garšasakmens sāls50 gsviests eļļa cepšanai PIEDEVĀM:100 gbietes100 gselerijas sakne100 gburkāni100 gpastinaks sviests un olīveļļa cepšanai pēc garšasSanta Maria akmens sāls dzirnaviņās

Sagatavošana

1

Gatavo kotletes: sasmalcina sīpolus un ķiplokus un sajauc tos ar malto gaļu un Santa Maria piedevu kotletēm. Pievieno olu un sāli pēc garšas un rūpīgi samaisa.Sadala malto gaļu četrās daļās un veido kotletes. Apcep pannā, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un tad cep krāsnī 180°C temperatūrā aptuveni desmit minūtes.

2

Gatavo krēmīgo sinepju mērci: sasmalcina sīpolu un ķiplokus un apcep katlā kopā ar sinepju sēklām. Pievieno sinepes un nedaudz uzsilda. Pielej saldo krējumu un karsē, līdz mērce sāk biezēt. Beigās pievieno sviestu un sāli pēc garšas. Ja nepieciešams, mērci var sablendēt.

3

Gatavo ceptos dārzeņus: visus dārzeņus notīra un sagriež vēlamajā izmērā. Novāra līdz al dente gatavībai. Atceries, ka bietes jāvāra atsevišķi!

4

Pannā sakarsē sviestu un eļļu un apcep dārzeņus, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sāli pēc garšas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!