Kotletes ar ceptiem dārzeņiem un krēmīgu sinepju mērci
Foto: Santa Maria
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Kotletēm:
600 g
600 g malta cūkgaļa
malta cūkgaļa
5
5 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2
2 sīpoli
sīpoli
6 TK
6 TK Santa Maria piedeva kotletēm vai piedeva šašlikam
Santa Maria piedeva kotletēm vai piedeva šašlikam
1
1 ola
ola
Mērcei:
1
1 vidēji liels sīpols
vidēji liels sīpols
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
100 g
100 g maigas sinepes
maigas sinepes
10 g
10 g sinepju sēklas
sinepju sēklas
400 ml
400 ml saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas akmens sāls
akmens sāls
50 g
50 g sviests
sviests
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
Piedevām:
100 g
100 g bietes
bietes
100 g
100 g selerijas sakne
selerijas sakne
100 g
100 g burkāni
burkāni
100 g
100 g pastinaks
pastinaks
 
sviests un olīveļļa cepšanai
sviests un olīveļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas Santa Maria akmens sāls dzirnaviņās
Santa Maria akmens sāls dzirnaviņās
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Karstās mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Nav universālāka maltās gaļas ēdiena par kotletēm! Šajā reizē piedāvājam tās strauji apcept uz pannas un tad izkarsēt cepeškrāsnī. Pasniedz ar krēmīgu sinepju mērci un ceptiem sezonas dārzeņiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo kotletes:

    Sasmalcina sīpolus un ķiplokus un sajauc tos ar malto gaļu un Santa Maria piedevu kotletēm. Pievieno olu un sāli pēc garšas un rūpīgi samaisa.

    Sadala malto gaļu četrās daļās un veido kotletes. Apcep pannā, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un tad cep krāsnī 180°C temperatūrā aptuveni desmit minūtes.

    Gatavo krēmīgo sinepju mērci:

    Sasmalcina sīpolu un ķiplokus un apcep katlā kopā ar sinepju sēklām. Pievieno sinepes un nedaudz uzsilda. Pielej saldo krējumu un karsē, līdz mērce sāk biezēt. Beigās pievieno sviestu un sāli pēc garšas. Ja nepieciešams, mērci var sablendēt.

    Gatavo ceptos dārzeņus:

    Visus dārzeņus notīra un sagriež vēlamajā izmērā. Novāra līdz al dente gatavībai. Atceries, ka bietes jāvāra atsevišķi!

    Pannā sakarsē sviestu un eļļu un apcep dārzeņus, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sāli pēc garšas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form