Kotletes ar ceptiem dārzeņiem un krēmīgu sinepju mērci
Foto: Santa Maria
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Nav universālāka maltās gaļas ēdiena par kotletēm! Šajā reizē piedāvājam tās strauji apcept uz pannas un tad izkarsēt cepeškrāsnī. Pasniedz ar krēmīgu sinepju mērci un ceptiem sezonas dārzeņiem.

Gatavo kotletes:

Sasmalcina sīpolus un ķiplokus un sajauc tos ar malto gaļu un Santa Maria piedevu kotletēm. Pievieno olu un sāli pēc garšas un rūpīgi samaisa.

Sadala malto gaļu četrās daļās un veido kotletes. Apcep pannā, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un tad cep krāsnī 180°C temperatūrā aptuveni desmit minūtes.

Gatavo krēmīgo sinepju mērci:

Sasmalcina sīpolu un ķiplokus un apcep katlā kopā ar sinepju sēklām. Pievieno sinepes un nedaudz uzsilda. Pielej saldo krējumu un karsē, līdz mērce sāk biezēt. Beigās pievieno sviestu un sāli pēc garšas. Ja nepieciešams, mērci var sablendēt.

Gatavo ceptos dārzeņus:

Visus dārzeņus notīra un sagriež vēlamajā izmērā. Novāra līdz al dente gatavībai. Atceries, ka bietes jāvāra atsevišķi!

Pannā sakarsē sviestu un eļļu un apcep dārzeņus, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sāli pēc garšas.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form