Foto: MosFoodNews
Kotlete ir klasika, ēdiens ar bērnības garšu – it kā vienkāršs, bet, iedomājoties par sulīgo gaļas kumosiņu, mute neviļus saskrien pilna ar siekalām. Kaut šķiet, ka kotlete jau tāpat ir gana laba, tomāts, mocarella, anšovs un bazilika lapiņa padarīs to tiešām īpašu.
40Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gMocarella6 gab.Tomāti Baziliks, bunte60 gAnšovi pēc garšasMelnie pipari, malti60 mlOlīveļla400 gLiellopa maltā gaļa3 šķēlesBaltmaize100 mlPiens1 gab.Olas1 ĒKķiploks, izspiests caur ķiplokspiedi40 gRīvmaize pēc garšasSaldie pipari pēc garšasMelnie pipari, malti pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Maizi pārlej ar pienu un izmērcē un samaisa, līdz izveidojas putrveidīga konsistence

2

Bļodā liek visas pārējās kotlešu sastāvdaļas, pievieno izmērcēto maizi un kārtīgi samaisa, līdz izveidojas vijīga masa.

3

Pannā sakarsē eļļu, veido kotletes un apcep tās pāris minūtes no katras puses.

4

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai.

5

Liek kotletes cepamajā veidnē. Uz katras liek tomāta šķēli, bazilika lapiņu, mocarellas šķēli un anšova fileju. Pārkaisa ar melnajiem pipariem.

6

Liek krāsnī cepties uz 15 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!