Krāsainie meksikāņu salāti ar rīsiem, pupiņām un kūpinātu vistu
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ātrs un ļoti vienkāršs risinājums, kā garšīgi pabarot izsalkušo ģimeni vai lielāku bariņu ciemiņu, kas jau teju klauvē pie durvīm. Mūsu mājās šie salāti tiek dēvēti par meksikāņu salātiem, jo tādi produkti kā pupiņas, kukurūza, paprika, sīpoli, tomāti, ķiploki un gaļa, ir arī meksikāņu iecienītā čili jeb maltās gaļas sautējuma neatņemamas sastāvdaļas. Viņi savu gaļas sautējumu mēdz pasniegt ar rīsiem un skābu krējumu, bet mēs rīsus pievienojam salātiem, malto gaļu aizvietojam ar kūpinātu lauku vistiņu, skābumiņam piegriežam klāt ābolus, bet krējumu izmantojam salātu aizdaram, "saprecinot" ar majonēzi un pašmāju ķiplokiem. Kad viss gatavs, gardos salātiņus var ēst gan tāpat vien, gan likt uz salātlapas un baudīt kā tortiljas vai lavaša pildījumu.

Rīsus novāra, atdzesē, liek lielā bļodā vai katlā.

Kamēr rīsi vārās, gatavo mērci. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi, liek bļodiņā. Pievieno pārējās mērces sastāvdaļas, visu samaisa.

Dārzeņus un vistu sagriež kubiņos. Pētersīļus sakapā. Pupiņām un kukurūzai nolej šķidrumu.

Dārzeņus, gaļu, kukurūzu un pupiņas pievieno rīsiem, visu pārlej ar mērci un samaisa.

Pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

Krāsainie meksikāņu salāti ar rīsiem, pupiņām un kūpinātu vistu
Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form