Krāsainie meksikāņu salāti ar rīsiem, pupiņām un kūpinātu vistu
Foto: DELFI
4.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1/2
1/2 Ķīnas kāposts
Ķīnas kāposts
1 glāze
1 glāze rīsi
rīsi
2
2 kūpinātas vistas filejas
kūpinātas vistas filejas
4
4 tomāti
tomāti
4
4 gurķi
gurķi
4
4 āboli
āboli
2
2 sīpoli
sīpoli
1
1 paprika
paprika
2
2 konservētas sarkanās pupiņas bundžā
konservētas sarkanās pupiņas bundžā
1
1 bundžiņa konservētas kukurūzas
bundžiņa konservētas kukurūzas
pēc garšas
pēc garšas pētersīļa zaļumi
pētersīļa zaļumi
Mērcei
1
1 paciņa majonēzes
paciņa majonēzes
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
200 g
200 g skābs krējums
skābs krējums
1 ĒK
1 ĒK mārrutki
mārrutki
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Gaļas salāti
  • Pupiņu salāti
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ātrs un ļoti vienkāršs risinājums, kā garšīgi pabarot izsalkušo ģimeni vai lielāku bariņu ciemiņu, kas jau teju klauvē pie durvīm. Mūsu mājās šie salāti tiek dēvēti par meksikāņu salātiem, jo tādi produkti kā pupiņas, kukurūza, paprika, sīpoli, tomāti, ķiploki un gaļa, ir arī meksikāņu iecienītā čili jeb maltās gaļas sautējuma neatņemamas sastāvdaļas. Viņi savu gaļas sautējumu mēdz pasniegt ar rīsiem un skābu krējumu, bet mēs rīsus pievienojam salātiem, malto gaļu aizvietojam ar kūpinātu lauku vistiņu, skābumiņam piegriežam klāt ābolus, bet krējumu izmantojam salātu aizdaram, "saprecinot" ar majonēzi un pašmāju ķiplokiem. Kad viss gatavs, gardos salātiņus var ēst gan tāpat vien, gan likt uz salātlapas un baudīt kā tortiljas vai lavaša pildījumu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rīsus novāra, atdzesē, liek lielā bļodā vai katlā.

    Kamēr rīsi vārās, gatavo mērci. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi, liek bļodiņā. Pievieno pārējās mērces sastāvdaļas, visu samaisa.

    Dārzeņus un vistu sagriež kubiņos. Pētersīļus sakapā. Pupiņām un kukurūzai nolej šķidrumu.

    Dārzeņus, gaļu, kukurūzu un pupiņas pievieno rīsiem, visu pārlej ar mērci un samaisa.

    Pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

    Krāsainie meksikāņu salāti ar rīsiem, pupiņām un kūpinātu vistu
    Foto: DELFI

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form