Krāsnī cepta Ziemassvētku karpa ar kartupeļiem
Foto: Shutterstock
3.8571 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. svaiga karpa
svaiga karpa
 
sāls
sāls
 
ķiploki
ķiploki
 
skābs krējums
skābs krējums
 
kartupeļi
kartupeļi
 
sīpoli
sīpoli
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Krāsnī cepta karpa – garda ikdienai, bet noteikti iederēsies Ziemassvētku mielastā. Recepti iesūtījusi Kārļa mamma.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Vajadzīga viena karpa ( nezinu, kam lai sūdzas par to, ka visur tik dzīvas var nopirkt – ja nu kas man riebj, tad tā galināšana, kaut arī to vienmēr dara vīrs, bet vienalga nepatīk).

    Zivi notīra (iztīra iekšas, nogriež spuras, notīra zvīņas utt.).

    Tālāk nepieciešami vien sāls un saspiesti ķiploki.

    Ar šo maisījumu bagātīgi ierīvē zivi (gabalos nesagrieztu) no ārpuses un iekšpuses. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20-25 minūtes, apkārt apliekot kartupeļus, kamēr zivs paliek brūna, un tai veidojas kraukšķīga garoziņa.

    Tad, nežēlojot krējumu, kurā atkal iemaisīti sasmalcinātie ķiploki un sāls, krietni apziež jau gandrīz gatavo ziftiņu – tā, lai šī tā kā drusku peld krējumiņā, pārliek ar sīpolu riņķīšiem. Kad cepetis vēl brīdi - kādas 10 minūtes – pačurkstējis krāsnī, velk ārā un ēd kopā ar kartfeļiem.

    * galvenais – sagatavošana neprasa laiku, bet apēd vienmēr, līdz pēdējai asakai, jo labi garšo arī auksta.

    Nu šitais mums ir tradīcija, cik vispār sevi var atcerēties. Jaungada vakarā cepam karpu – visiem ļoti garšo. Mans uzdevums ir svētkos, nevienam nemanot, piestūķēt visiem kabatas, makus utt. ar notīrītām, sausām zvīņām."

    Iesūtīja: Kārļa mamma

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form