Foto: Shutterstock
Pavisam vienkāršs veids, kā pagatavot gardas vistas krūtiņas – ar ņipru un atsvaidzinošu ķiploku, citronu un medus marinādi. Pagatavoto vistu ēd ar dārzeņiem un kādu graudaugu, sagriež gabaliņos un pievieno, piemēram, Cēzara salātiem vai liek tīstoklīšos kopā ar dārzeņiem.
120Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.vistas krūtiņa4 gab.ķiploka daiviņas2 gab.citroni40 golīveļļa1 ĒKgraudu sinepes1 TKmedus1 ĒKraudene1 TKmajorāns1 TKsāls1 šķipsnasvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Ņem vistas krūtiņas un ar gaļas āmurīti nedaudz izklapē, lai tās būtu plakanākas.

2

Ķiploka daiviņas sarīvē vai saspiež ķiplokspiedē. Norīvē vienam citronam miziņu uz smalkās rīves un izspiež sulu no abiem citroniem.

3

Bļodiņā liek ķiplokus, citrona miziņu un sulu. Pielej olīveļļu, pieliek sinepes, medu, raudeni, majorānu, sāli un piparus. Visu samaisa, lai veidojas vienmērīgas konsistences marināde.

4

Vistas krūtiņas liek aizspiežamā plastmasas maisiņā ("zip lock") un pārlej tām pagatavoto marinādi. Maisiņu rūpīgi aiztaisa un sakrata tā saturu, lai gaļas gabaliņi pamatīgi apklātos ar marinādi. Liek ledusskapī un ļauj gaļai iemarinēties 30 minūtes līdz 3 stundas.

5

Pēc tam uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un izņem vistas krūtiņas no ledusskapja, lai tās uzsilst līdz istabas temperatūrai.

6

Vistu izkārto cepeštraukā, lai gabaliņi būtu vienā līmenī, un pārlej ar marinādi no maisiņa.

7

Liek cepeškrāsnī un gatavo 26–30 minūtes, līdz gaļa zeltaina.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!