Krāsnī ceptas vistas krūtiņas ķiploku, citronu un medus marinādē
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. vistas krūtiņa
vistas krūtiņa
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 gab.
2 gab. citroni
citroni
40 g
40 g olīveļļa
olīveļļa
1 ĒK
1 ĒK graudu sinepes
graudu sinepes
1 TK
1 TK medus
medus
1 ĒK
1 ĒK raudene
raudene
1 TK
1 TK majorāns
majorāns
1 TK
1 TK sāls
sāls
1 šķipsna
1 šķipsna svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pavisam vienkāršs veids, kā pagatavot gardas vistas krūtiņas – ar ņipru un atsvaidzinošu ķiploku, citronu un medus marinādi. Pagatavoto vistu ēd ar dārzeņiem un kādu graudaugu, sagriež gabaliņos un pievieno, piemēram, Cēzara salātiem vai liek tīstoklīšos kopā ar dārzeņiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ņem vistas krūtiņas un ar gaļas āmurīti nedaudz izklapē, lai tās būtu plakanākas.

    Ķiploka daiviņas sarīvē vai saspiež ķiplokspiedē. Norīvē vienam citronam miziņu uz smalkās rīves un izspiež sulu no abiem citroniem.

    Bļodiņā liek ķiplokus, citrona miziņu un sulu. Pielej olīveļļu, pieliek sinepes, medu, raudeni, majorānu, sāli un piparus. Visu samaisa, lai veidojas vienmērīgas konsistences marināde.

    Vistas krūtiņas liek aizspiežamā plastmasas maisiņā ("zip lock") un pārlej tām pagatavoto marinādi. Maisiņu rūpīgi aiztaisa un sakrata tā saturu, lai gaļas gabaliņi pamatīgi apklātos ar marinādi. Liek ledusskapī un ļauj gaļai iemarinēties 30 minūtes līdz 3 stundas.

    Pēc tam uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un izņem vistas krūtiņas no ledusskapja, lai tās uzsilst līdz istabas temperatūrai.

    Vistu izkārto cepeštraukā, lai gabaliņi būtu vienā līmenī, un pārlej ar marinādi no maisiņa.

    Liek cepeškrāsnī un gatavo 26–30 minūtes, līdz gaļa zeltaina.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form