Krāsnī cepti, ar gaļu un sieru pildīti saldie kartupeļi
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
Māksla gatavot mājās
Māksla gatavot mājās
4 gab.
4 gab. vidēja lieluma saldie kartupeļi
vidēja lieluma saldie kartupeļi
200 g
200 g malta liellopa gaļa
malta liellopa gaļa
100 g
100 g tomātu biezenis
tomātu biezenis
0.5 gab.
0.5 gab. sarkana saldā paprika
sarkana saldā paprika
50 g
50 g rīvēts cietais siers
rīvēts cietais siers
1 ĒK
1 ĒK saldais krējums (var nelikt)
saldais krējums (var nelikt)
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 gab.
1 gab. asais pipars (vai nedaudz čili pulvera)
asais pipars (vai nedaudz čili pulvera)
pēc garšas
pēc garšas sāls, malti melnie pipari
sāls, malti melnie pipari
Pasniegšanai:
 
svaigi pētersīļi
svaigi pētersīļi
  • Gaļas ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīgs un veselīgs ēdiens, kas būs piemērots pusdienām vai vakariņām. Nedaudz ieilgs, kamēr izcepsies kartupeļi, bet pati pagatavošana ir ļoti vienkārša.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomazgā, pārgriež uz pusēm (miziņu nenomizot), kārto cepšanas traukā, pārslaka ar eļļu.

    Cep 200 C grādos uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40-50 minūtes, līdz kartupeļi kļūst mīksti. Precīzs cepšanas laiks būs atkarīgs no kartupeļu izmēra. Vai tie ir izcepušies, pārbauda ar dakšiņu vai nazi – ja ieduras mīksti un viegli, tas nozīmē, ka kartupeļi ir izcepušies.

    Ar ēdamkaroti izgrebj lielāko daļu kartupeļu mīkstuma (nedaudz to atstāj pie miziņas), saspaida ar dakšiņu.

    Pannā nelielā eļļas daudzumā apcep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūst mīksts.

    Pievieno sīki sasmalcinātus ķiplokus un kubiņos sagrieztu saldo papriku.

    Apcep, līdz paprika kļūst mīksta. Pievieno smalki sagrieztu aso papriku, samaisa.

    Pievieno gaļu, garšvielas un maisot nedaudz apcep.

    Pievieno tomātu biezeni, saldo kartupeļu masu, cep vēl dažas minūtes.
    Var pievienot ēdamkaroti krējuma, tad pildījums būs vēl krēmīgāks.

    Karsto pildījumu kārto kartupeļu pusītēs. Pārber ar rīvētu sieru un cep cepeškrāsnī, līdz siers izkusīs.


    Pasniedzot ēdienu, pārber ar zaļumiem. Ļoti gardi kopā ar svaigu dārzeņu salātiem.

    Lai labi garšo!


    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form