Foto: Publicitātes foto
Sātīgs un veselīgs ēdiens, kas būs piemērots pusdienām vai vakariņām. Nedaudz ieilgs, kamēr izcepsies kartupeļi, bet pati pagatavošana ir ļoti vienkārša.
75Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
Māksla gatavot mājās4 gab.vidēja lieluma saldie kartupeļi200 gmalta liellopa gaļa100 gtomātu biezenis0.5 gab.sarkana saldā paprika50 grīvēts cietais siers1 ĒKsaldais krējums (var nelikt)4 gab.ķiploka daiviņas1 gab.asais pipars (vai nedaudz čili pulvera) pēc garšassāls, malti melnie pipari PASNIEGŠANAI: svaigi pētersīļi

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomazgā, pārgriež uz pusēm (miziņu nenomizot), kārto cepšanas traukā, pārslaka ar eļļu.

2

Cep 200 C grādos uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40-50 minūtes, līdz kartupeļi kļūst mīksti. Precīzs cepšanas laiks būs atkarīgs no kartupeļu izmēra. Vai tie ir izcepušies, pārbauda ar dakšiņu vai nazi – ja ieduras mīksti un viegli, tas nozīmē, ka kartupeļi ir izcepušies.

3

Ar ēdamkaroti izgrebj lielāko daļu kartupeļu mīkstuma (nedaudz to atstāj pie miziņas), saspaida ar dakšiņu.

4

Pannā nelielā eļļas daudzumā apcep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūst mīksts.

5

Pievieno sīki sasmalcinātus ķiplokus un kubiņos sagrieztu saldo papriku.

6

Apcep, līdz paprika kļūst mīksta. Pievieno smalki sagrieztu aso papriku, samaisa.

7

Pievieno gaļu, garšvielas un maisot nedaudz apcep.

8

Pievieno tomātu biezeni, saldo kartupeļu masu, cep vēl dažas minūtes.
Var pievienot ēdamkaroti krējuma, tad pildījums būs vēl krēmīgāks.

9

Karsto pildījumu kārto kartupeļu pusītēs. Pārber ar rīvētu sieru un cep cepeškrāsnī, līdz siers izkusīs.

Lai labi garšo!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!