Krāsnī cepti kartupeļi ar kamambēra cepurītēm
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
0.8–1 kg
0.8–1 kg nelieli kartupeļi
nelieli kartupeļi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK paprikas pulveris
paprikas pulveris
2 TK
2 TK rozmarīns
rozmarīns
1 TK
1 TK oregano
oregano
šķipsna
šķipsna malti melnie pipari
malti melnie pipari
4 ĒK
4 ĒK rapšu eļļa
rapšu eļļa
1
1 paciņa kamambēra siers
paciņa kamambēra siers
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkārša un garda maltīte reizēm, kad lieki negribas domāt par to, ko tad ēst. Krāsnī cepti, karsti kartupeļi ar izkusušo kamambēra sieru būs garšīgi tāpat, kā arī kopā ar svaigajiem salātiem un kādu gaļas ēdienu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus vislabāk izvēlēties izmērā nelielus, kurus viegli gatavot veselus un ar miziņu. Tos kārtīgi nomazgā un ber verdošā ūdenī, kam pievienots sāls. Vāra aptuveni 10 minūtes, līdz tie teju gatavi, bet tomēr vēl nē.

    Novārītos kartupeļus nokāš un atstāj turpat katlā, lai mazliet padziest.

    Trauciņā ber paprikas pulveri, rozmarīnu, oregano, piparus un sāli pēc garšas. Garšvielas apmaisa.

    Kartupeļus pārlej ar eļļu, apbārsta ar garšvielu maisījumu. Katlam uzliek vāku un, to pieturot, kārtīgi sakrata saturu, lai kartupeļi pārklājas ar eļļu un garšvielām.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

    Uz cepešplāts uzklāj cepampapīru. Ber virsū sagatavotos kartupeļus un saspaida ar krūzītes dibena palīdzību.

    Krāsnī cepti kartupeļi ar kamambēra cepurītēm
    Foto: DELFI

    Kamambēru sagriež nelielās šķēlītēs un kārto virsū kartupeļiem.

    Kartupeļus liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes (var nedaudz ilgāk, ja vēlas kraukšķīgākus). Kad gatavi, izņem no krāsns un pasniedz ar kādu krējuma mērcīti.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.