Krāsnī cepti kartupeļi ar sinepēm
Foto: Shutterstock
4.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg kartupeļi (notīrīti un sagriezti uz pusēm vai ceturtdaļās)
kartupeļi (notīrīti un sagriezti uz pusēm vai ceturtdaļās)
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 ĒK
1 ĒK pilngraudu sinepes
pilngraudu sinepes
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Bez smaržīgiem un karstiem kartupelīšiem nav iedomājams neviens svētku mielasts. Tāpēc pamēģini ko nedaudz pikantāku – karstos, sinepju mērcē apviļātos, cepeškrāsnī ceptos kartupeļus.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

    Kartupeļus aplej ar pusi no nepieciešamās olīveļļas un ar rokām apmaisa, lai tie kārtīgi noklātos ar eļļu.

    Pēc tam uzliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru, un liek cepties uz 40-60 minūtēm, atkarībā no tā, cik lieli ir kartupeļu gabaliņi.

    Kamēr kartupeļi cepas, sajauc sinepes ar atlikušo olīveļļu, nedaudz sāls un pipariem. Kārtīgi samaisa.

    Kad kartupeļi gatavi, sajauc tos ar sinepju mērci, kamēr vēl karsti.

    Liek lielā traukā un ceļ galdā ēdājiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form