Krāsnī cepti kartupeļu burgeri ar gaļu un sēnēm
Foto: Privātais arhīvs
1.6667 3
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g maltā gaļa
maltā gaļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
sauja
sauja sēnes
sēnes
1
1 sīpols
sīpols
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
3-4
3-4 kartupeļi
kartupeļi
50 g
50 g siers
siers
  • Gaļas ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Īsteni latviska burgera versija, kura kārtās maltā gaļa mijas ar sieru un sēnēm, visu vainagojot ar zeltaini apceptu kartupeļu pankūkas "cepurīti". Recepti iesaka mūsu lasītāja Skaidrīte.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem apakškarsēšanas režīmā. Uz plāts izklāj cepamo papīru.

    Gaļai pievieno sāli, piparus, visu samīca un sadala gaļu četrās daļās, veidojot plakanus burgerus ar pildījumam paredzētu iedobi vidū.

    Sīpolu nomizo, sasmalcina. Sēnes sagriež šķēlēs (var izmantot arī atkausētas saldētās sēnes). Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus, līdz tie ir zeltaini, pievieno sēnes, sāli, piparus un turpina cept vēl 2-3 minūtes.

    Kartupeļus sarīvē skaidiņās. Pannā uzkarsētā eļļā izcep četras kartupeļu pankūkas.

    Saceptos sīpolus ar sēnēm liek gaļas iedobēs. Virsū liek siera šķēles vai pārkaisa ar rīvētu sieru, visu noslēdzot ar kartupeļu pankūkas "cepurīti".

    Krāsnī cepti kartupeļu burgeri ar gaļu un sēnēm
    Foto: Privātais arhīvs

    Liek burgerus cepeškrāsnī un cep aptuveni 20-25 minūtes, līdz gaļa ir gatava.

    Krāsnī cepti kartupeļu burgeri ar gaļu un sēnēm
    Foto: Privātais arhīvs

    Pasniedz karstus ar karoti vēsa skābā krējuma.

    Padoms: burgeri var papildināt arī ar kapātiem zaļumiem, garšvielām, tomāta vai marinēta gurķa šķēli, vai arī, piemēram, majonēzi, to sajaucot ar sieru. Savukārt tie, kas skaita kalorijas, var izmantot liesāku malto gaļu (tītara vai vistas) un kartupeļus pirms likšanas uz burgeriem neapcept eļļā, bet likt virsū uzreiz pēc sarīvēšanas.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form