Krāsnī cepti kartupeļu 'vēdeklīši' ar bekonu, sieru un ķiploku sviestu
Foto: Shutterstock
3.3333 15
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
kartupeļi
kartupeļi
 
eļļa
eļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti pipari
malti pipari
 
ķiiploki
ķiiploki
 
kapāti zaļumi
kapāti zaļumi
 
siers
siers
 
kūpināts bekons
kūpināts bekons
 
timiāns
timiāns
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Laiskā brīvdienā, kad ir gana daudz laika nesteidzīgi darboties virtuvē, palutini sevi un mājiniekus ar neierastāk pagatavotiem kartupeļu "vēdeklīšiem", kas pildīti ar kūstošu sieru, bekona šķēlītēm un devīgi pārziesti ar ķiploku un zaļumu svietu. Ņammmm...

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izvēlas lielus kartupeļus. Tos nemizo, vien kārtīgi noberž un ar nazi sagriež šķēlēs, neiegriežot līdz galam, lai izveidotos kartupeļu "vēdeklīši". Kā to paveikt pavisam vienkārši, redzēsi video.

    Kartupeļus pārlej ar aukstu ūdeni, nogaida 20 minūtes, tad ūdeni nolej, kartupeļus nosausina.

    Kartupeļus liek uz cepamās plats vai karstumizturīgā traukā, pārziež ar kausētu sviestu, kas iepriekš samaisīts ar kapātiem zaļumiem un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Cep kartupeļus 45 minūtes, ik pa laikam apsmērējot ar garšaugu sviestu.

    Kamēr kartupeļi cepas, sagriež bekonu un sieru plānās šķēlītes.

    Izņem kartupeļus no krāsns, "vēdeklīšu" iešķēlumos pamīšus pilda bekona un siera šķēles. Pievieno timiānu.

    Cep krāsnī vēl 10 minūtes.

    Lai varētu receptes gaitai izsekot soli pa solim, noskaties šo minūti garo video.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form