Cepti vistas stilbiņi un ķirbis
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8
8 vistas stilbiņi
vistas stilbiņi
500 g
500 g ķirbji
ķirbji
4-6
4-6 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
4
4 nelieli sīpoli
nelieli sīpoli
 
rozmarīna vai timiāna zariņi
rozmarīna vai timiāna zariņi
1/2
1/2 granātābols
granātābols
120 ml
120 ml ūdens
ūdens
60 ml
60 ml olīveļļa
olīveļļa
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
  • Dārzeņu ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kārtīgas vakariņas vienā lielā cepeškrāsns pannā – ķirbji ar iepriekš novārītiem vistas stilbiņiem, sīpoliem un ķiplokiem, kā arī saldeni skābām granātābola sēkliņām. Vistu var arī iepriekš nevārīt, iemarinējot to eļļā un garšvielās dažas minūtes pirms cepšanas. Taču tad cepšanas laiks būs ilgāks.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

    Vistas stilbiņus ieliec nelielā katliņā, pārlej ar ūdeni (120 ml), pievieno mazliet sāls un vāri, līdz gaļa mīksta. Pēc tam izzvejo no katliņa un izkārto uz cepešplāts. No novārītajiem stilbiņiem iegūsi nedaudz buljona, to pietaupi vēlākam.

    Ķirbjus sagriez garenās šķēlītēs un saber bļodā. Sīpolus pārgriez uz pusēm un pievieno ķirbjiem kopā ar nomizotām ķiploku daiviņām. Pārkaisa sāli, piparus, pievieno nedaudz saplucinātus rozmarīna vai timiāna zariņus un pārlej visu ar eļļu. Ar rokām apmaisa, lai sastāvdaļas kārtīgi apviļājas.

    Tad izkārto ķirbjus, sīpolus un ķiploka daiviņas uz cepešplāts pie vistas stilbiņiem. Atlikušo eļļu var pārliet pāri vistai. Pārkaisi arī granātābola sēkliņas. Beigās pārlej ar koncentrēto buljonu, kas palicis no vistas vārīšanas.

    Plāti liek cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes, lai ķirbji būtu vēl stingri, granātāboli nepiedegtu, bet stilbiņi nebūtu pārgatavi. Var pasniegt ar ķirbju sēkliņām.

    "Tasty" padoms: granātābolu sēkliņas vari pievienot arī 5 minūtes pirms cepšanas beigām. Tad tās būs sulīgākas un neizcepsies, bet gan tikai apsils.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form