
Krāsnī ceptas ķirbja šķēles vislabāk garšos vēl karstas, bet lielās, saulainās ogas fani labprāt šo ēdienu baudīs arī aukstu.
Ķirbim nogriež mizu un sagriež mīkstumu apmēram centimetru biezās šķēlēs. Padomu, kā veiklāk nomizot lielo ogu, atradīsi šajā rakstā.
Cepamajā veidnē ieklāj cepamo papīru, kārto uz tā ķirbja šķēles.
Viegli apslaka ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un pipariem.
Cep sakarsētā krāsnī (200 grādos) apmēram 10 minūtes.
Izņem ārā pannu un uz ķirbja šķēlēm kārto sagrieztu sieru, uz pusēm sagrieztus ķirštomātus un sadrupinātus valriekstus.
Cep vēl 10 minūtes.

Recepti iesūtījusi: Dita