Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g maltā gaļa
maltā gaļa
2
2 burkāni
burkāni
3
3 sīpoli
sīpoli
1
1 paprika
paprika
1
1 ķiploka galviņa
ķiploka galviņa
1
1 bundžiņa konservētu ananasu
bundžiņa konservētu ananasu
2 glāzes
2 glāzes rīsi
rīsi
1
1 lauru lapa
lauru lapa
1 TK
1 TK koriandra sēklas
koriandra sēklas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas karijs
karijs
pēc garšas
pēc garšas piparmētras
piparmētras
pēc garšas
pēc garšas pētersīļi
pētersīļi
  • Gaļas ēdieni
  • Rīsu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šī plova burvība slēpjas vienkāršībā, jo sastāvdaļas nav iepriekš jāapcep – visu kārtām saliec karstumizturīgā traukā un šauj krāsnī, lai jau pēc stundas varētu mieloties. Turklāt šajā gadījumā izvairīsies arī no liekas taukvielu pievienošanas un nevajadzīgām kalorijām.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus nomizo, sašķēlē. Papriku sagriež gabaliņos. Burkānus sarīvē. Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, pārlej ar ūdeni un atstāj mirkt. Piparmētras un pētersīļus sakapā. Koriandra sēklas sagrūž piestā. Elektriskajā tējkannā uzvāra ūdeni.

    Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
    Foto: DELFI

    Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem.

    Karstumizturīgā traukā kārtām liek pusi sīpolu, tad pusi burkānu.

    Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
    Foto: DELFI

    Tad liek malto gaļu, ko pārkaisa ar sāli, pipariem, pievieno lauru lapu.

    Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
    Foto: DELFI

    Seko paprikas kārta un atlikušie sīpoli, ko pārkaisa ar kariju.

    Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
    Foto: DELFI

    Liek traukā konservētus ananasus, pievienojot arī pusi sulas.

    Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
    Foto: DELFI

    Rīsiem nolej ūdeni, vienmērīgi pārklāj ar rīsiem trauka saturu. Pārber rīsus ar kaltētām piparmētrām, kariju, koriandra sēklām, sāli un pipariem. Rīsos iebaksta nemizotas ķiploka daiviņas.

    Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
    Foto: DELFI

    Visu pārklāj ar atlikušajiem burkāniem, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai tas būtu vismaz divu pirkstu platumā virs rīsiem.

    Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
    Foto: DELFI

    Traukam uzliek vāku vai pārklāj to ar foliju, liek cepeškrāsnī uz 45 minūtēm. Tad izslēdz krāsni, bet aizvākoto trauku atstāj krāsnī vēl uz 30 minūtēm vai pat stundu.

    Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
    Foto: DELFI

    Izņem plovu no krāsns, pirms pasniegšanas pievieno kapātus pētersīļus, visu kārtīgi samaisa. Pasniedz ar svaigiem salātiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form