Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
Foto: DELFI
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Šī plova burvība slēpjas vienkāršībā, jo sastāvdaļas nav iepriekš jāapcep – visu kārtām saliec karstumizturīgā traukā un šauj krāsnī, lai jau pēc stundas varētu mieloties. Turklāt šajā gadījumā izvairīsies arī no liekas taukvielu pievienošanas un nevajadzīgām kalorijām.

Sīpolus nomizo, sašķēlē. Papriku sagriež gabaliņos. Burkānus sarīvē. Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, pārlej ar ūdeni un atstāj mirkt. Piparmētras un pētersīļus sakapā. Koriandra sēklas sagrūž piestā. Elektriskajā tējkannā uzvāra ūdeni.

Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
Foto: DELFI

Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem.

Karstumizturīgā traukā kārtām liek pusi sīpolu, tad pusi burkānu.

Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
Foto: DELFI

Tad liek malto gaļu, ko pārkaisa ar sāli, pipariem, pievieno lauru lapu.

Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
Foto: DELFI

Seko paprikas kārta un atlikušie sīpoli, ko pārkaisa ar kariju.

Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
Foto: DELFI

Liek traukā konservētus ananasus, pievienojot arī pusi sulas.

Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
Foto: DELFI

Rīsiem nolej ūdeni, vienmērīgi pārklāj ar rīsiem trauka saturu. Pārber rīsus ar kaltētām piparmētrām, kariju, koriandra sēklām, sāli un pipariem. Rīsos iebaksta nemizotas ķiploka daiviņas.

Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
Foto: DELFI

Visu pārklāj ar atlikušajiem burkāniem, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai tas būtu vismaz divu pirkstu platumā virs rīsiem.

Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
Foto: DELFI

Traukam uzliek vāku vai pārklāj to ar foliju, liek cepeškrāsnī uz 45 minūtēm. Tad izslēdz krāsni, bet aizvākoto trauku atstāj krāsnī vēl uz 30 minūtēm vai pat stundu.

Krāsnī gatavots liesais plovs ar malto gaļu un konservētiem ananasiem
Foto: DELFI

Izņem plovu no krāsns, pirms pasniegšanas pievieno kapātus pētersīļus, visu kārtīgi samaisa. Pasniedz ar svaigiem salātiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form