Foto: 3 Muskatrieksti

Ēdienu un recepšu bloga "3 Muskatrieksti" autores par šo recepti saka tā: "Šī ir ļoti vienkārša un ātri pagatavojama recepte. Tā mūsu virtuvēs bieži top darba dienu vakaros, kad pēc garas darba dienas ir pārņēmis izsalkums un negribas tērēt daudz laika vakariņu gatavošanai. Šī vistiņa ir bagāta ar garšu un tai ir superkraukšķīga un garda ādiņa."

40Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 gab.vistas šķiņķīši ar ādu un kauliņu2 ĒKkarija pulveris0.5 TKsāls1 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Vistas šķiņķīšus kārtīgi nosusina ar papīra dvieli, lai noņemtu lieko mitrumu un ādiņa kļūtu vēl kraukšķīgāka.

2

Gaļu ievieto palielā bļodā, vienmērīgi uzkaisa sāli un karija pulveri. Garšvielas iemasē vistā tā, lai visi vistas šķiņķīši būtu vienmērīgi pārklāti ar garšvielām.

3

Cepeškrāsns pannu izklāj ar cepamo papīru vai silikona paklājiņu. Izkārto vistas šķiņķīšus ar ādu uz augšu. Svarīgi, lai šķiņķīši nebūtu pārāk cieši, jo tādā gadījumā tie vairāk sautēsies, nekā cepsies. Ar silikona otiņu šķiņķīšus apsmērē ar eļļu, kas ļaus ādiņai izcepties kraukšķīgākai.

4

Pannu ievieto cepeškrāsnī uz viena no augstākajiem līmeņiem. Katra cepeškrāsns ir citāda, tāpēc katram gatavotājam jāseko līdzi, lai šķiņķīši neapdegtu. Mēs novietojam uz otrā līmeņa no augšas.

5

Vistu cep līdz 200°C uzkarsētā cepeškrāsnī 30-35 minūtes līdz ādiņa ir kļuvusi kraukšķīga. Ilgāk cept nevajadzētu, jo tad šķiņķīši var kļūt sausi.

6

Pasniedz ar gardiem salātiem vai citām piedevām.

Lai labi garšo!

Piebilde
Šī recepte vislabāk izdosies ar mazajiem vistas šķiņķīšiem ar ādu un kauliņu, jo lielākais šīs vistiņas bonuss ir kraukšķīgā ādiņa. Var izmantot arī vistas stilbiņus. Tomēr, ja ādiņu noteikti negribas ēst, var izmantot atkaulotus vistas šķiņķīšus bez ādas. Tādā gadījumā tos cep apmēram 25 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!