Kraukšķīgās eļļā vārītās mīklas 'Rozītes'
Foto: Shutterstock
3.6000 15
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 glāze
šķipsna
1 glāze
1 ĒK

Visu iecienītais gardums – kraukšķīgās un trauslās fritētās mīklas "Rozītes'". Tiesa, pagatavot varēs tikai tie, kuriem pieliekamajā no mammām un vecmāmiņām saglabājusies speciālā cepumu forma.

Eļļu ielej katliņā un uzkarsē līdz aptuveni 180-200 grādiem. Karstumu pārbauda, iemetot eļļā baltmaizes gabaliņu – ja tas ātri kļūst zeltaini brūns, temperatūra ir pietiekami augsta, ja maize apbrūnē lēnām, piesūcoties ar eļļu, temperatūra jāpaaugstina, bet, ja maize uzreiz kļūst tumši brūna, jāsamazina.

Lai "rozītes" eļļā varētu fritēt, arī cepumu formai jābūt uzkarsētai, tādēļ to iemērc verdošajā eļļā.

Gatavo mīklu. Olas ar cukuru un šķipsnu sāls labi sakuļ, pievieno vaniļas cukuru, šņabi, ūdeni, miltus un kuļ, līdz izveidojas viendabīga, pašķidra, saldajam krējumam līdzīga masa.

Sakarsušo formiņu izņem no eļļas, nokrata no taukvielām, veikli iemērc gatavajā mīklā nedaudz pāri pusei.

Tad formiņu iemērc karstajā eļļā gandrīz līdz trauka dibenam, bet nepieskaroties tam, un fritē dažas sekundes, līdz "rozīte" kļūst zeltaina.

Formiņu ar jau gatavo rozīti izņem no eļļas, ar dakšiņas palīdzību atdala un novieto uz papīra dvieļa vai salvetes, lai notek liekā eļļa.

Gatavās "rozītes" pārkaisa ar pūdercukuru.

Padoms: līdz nākamā cepuma cepšanai "rozīšu" formiņu tur eļļā, jo tai visu laiku jābūt karstai.

No šī produktu daudzuma iznāk 60 - 65 rozītes.

Iesūtīja: koala

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form