Foto: "Virtuve diviem"

"Kabaču laiks sācies! Katram gatavotājam ir padomā kādi 2-3 ēdieni, ko tradicionāli katru gadu gatavo no kabačiem. Bet, kā saka, vajag tikai rakt un atradīsi tādas receptes, ka pats var brīnīties par šī necilā dārzeņa garšas iespējām. Šis ēdiens ir pavisam vienkāršs, iedvesmā nācis kaut kur no Itālijas puses," recepti iesaka kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autori.

40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

nelieli kabači vai cukīni eļļa milti olas rīvmaize rīvēts siers sāls un pipari

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.Sagatavo formu vai, ja lieto cepešpannu, tad ieklāj tajā cepamo papīru

2

Sagriež kabačus garās, tievās šķēlēs – cik garas un platas vēlās. Uzkaisa sāli un piparus.

3

Šķēles apviļā miltos, apviļā olā, tad apviļā rīvmaizē, liek uz plāts, nedaudz pārslaka ar eļļu un liek cepties cepeškrāsnī

4

Cep, līdz rīvmaizes kārtiņa sāk palikt zeltini brūna.

5

Tad apkaisa ar rīvētu sieru un cep vēl pāris minūtes, līdz siers izkusis.

6

Var ēst kā patstāvīgu ēdienu vai pasniegt ar salātiem un citiem ēdieniem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!