Kraukšķīgās kabaču šķēles siera un rīvmaizes garoziņā
Foto: "Virtuve diviem"
2.6000 15
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
nelieli kabači vai cukīni
nelieli kabači vai cukīni
 
eļļa
eļļa
 
milti
milti
 
olas
olas
 
rīvmaize
rīvmaize
 
rīvēts siers
rīvēts siers
 
sāls un pipari
sāls un pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Kabaču laiks sācies! Katram gatavotājam ir padomā kādi 2-3 ēdieni, ko tradicionāli katru gadu gatavo no kabačiem. Bet, kā saka, vajag tikai rakt un atradīsi tādas receptes, ka pats var brīnīties par šī necilā dārzeņa garšas iespējām. Šis ēdiens ir pavisam vienkāršs, iedvesmā nācis kaut kur no Itālijas puses," recepti iesaka kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autori.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.Sagatavo formu vai, ja lieto cepešpannu, tad ieklāj tajā cepamo papīru

    Sagriež kabačus garās, tievās šķēlēs – cik garas un platas vēlās. Uzkaisa sāli un piparus.

    Šķēles apviļā miltos, apviļā olā, tad apviļā rīvmaizē, liek uz plāts, nedaudz pārslaka ar eļļu un liek cepties cepeškrāsnī

    Cep, līdz rīvmaizes kārtiņa sāk palikt zeltini brūna.

    Tad apkaisa ar rīvētu sieru un cep vēl pāris minūtes, līdz siers izkusis.

    Var ēst kā patstāvīgu ēdienu vai pasniegt ar salātiem un citiem ēdieniem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form