Foto: Privātais arhīvs
Gardas, kraukšķīgas kartupeļu kroketes ar staipīgu siera pildījumu ir lielisks veids, kā izmantot vakarējo kartupeļu biezputru. Recepti iesaka "Tasty" lasītāja Luīze.

Ja arī tev ir kāda īpaši iecienīta recepte, tad padalies tajā ar "Tasty". Sūti recepti un foto, izmantojot īpašo pievienošanas pogu šeit vai arī sūti to e-pasta adresē: receptes@delfi.lv.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gkartupeļi2 ķiploka daiviņas20 gmilti3 olas200 gsiers300 grīvmaize garšvielas un garšaugi1 leļļa fritēšanai

Sagatavošana

1

Novāra kartupeļus sālsūdenī.

2

Samīca kartupeļus kopā ar garšvielām, caur spiedi izspiestu ķiploku. Pievieno arī nedaudz miltu, smalki sarīvētu sieru un vienu olu. Atstāj masu nostāvēties 30-60 minūtes.

3

Sagriež sieru stienīšos. Ap katru no tiem aplipina kartupeļu masu.

4

Sakuļ olas panējumam. Pēc garšas var pievienot sāli, piparus un citas garšvielas.

5

Dziļā šķīvī ieber rīvmaizi.

6

Liek karsēties eļļu. Lai kroketes ātri izceptos un nepiesūktos ar eļļu, tā ir kārtīgi jāuzkarsē.

7

Panē kroketes rīvmaizē, olā, rīvmaizē.

8

Cep eļļa 1,5-3 minūtes, līdz kroketes kļūst zeltaini brūnas.

9

Ievieto bļodā vai traukā, kurā izklātas papīra salvetes, lai nosusinātu lieko eļļu.

10

Pasniedz ar viegliem salātiem un dažādām mērcēm vai kā vienkāršu uzkodu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!