Kraukšķīgie gurķi želejā
Foto: Privātais arhīvs
3.5625 16
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
gurķi
gurķi
 
sīpoli
sīpoli
 
želatīns
želatīns
 
etiķa esence
etiķa esence
 
sāls
sāls
 
cukurs
cukurs
 
lauru lapas
lauru lapas
 
melnie pipari
melnie pipari
 
smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
 
ūdens
ūdens
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Tomāti želejā ir vakardiena! Laiks izmēģināt jaunas vēsmas konservēšanā – kraukšķīgus gurķus želejā. Jo mazāki gurķīšī, jo kraukšķīgāks rezultāts. Recepti iesaka Gunta Tamane.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mazāka izmēra gurķus var negriezt, lielākus griež uz pusēm, šķēles vai ripiņās. Kad gurķi sagatavoti, nomizo un sagriež plānās ripās sīpolus. Dilles sasmalcina.

    Katras burkas apakšā liek 1-2 lauru lapas, 10 melnos piparus un 5 smaržīgos piparus.

    Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un maisot karsē, līdz marināde ir verdoša. Uz 1 l marinādes pievieno 2 ĒK sāls un 4-5 ĒK cukura. Kad marināde noņemta no plīts, tajā iemaisa 2 ĒK etiķa esences vai etiķi pēc garšas, lai marināde būtu krietni kreftīga.

    Želatīnu pievienošanai var sagatavot divos veidos:

    1. 10 TK želatīna pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens, apmaisa un uzbriedina aptuveni 10 minūtes, tad iemaisa atdzesētā (zem 80 grādiem) marinādē un pārlej burciņu saturam.

    2. Burkās saliktos gurķus pārber ar želatīnu, uz 500-750 ml burku berot aptuveni 1 ĒK. Pārlej burku saturu ar atdzesētu (zem 80 grādiem) marinādi, burkas saskalina.

    Tad burkas pasterizē krāsnī, ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (kā to paveikt, skaidrojām šajā rakstā).

    Burkas nekavējoties aizvāko ar sterilizētiem vākiem, apgriež ar vākiem uz leju un ietin segās, ļaujot pilnībā atdzist.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form