Kraukšķīgie gurķīši ar kariju un ķiplokiem
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas

Ja tradicionālie Latgales salāti jau apnikuši, laiks izmēģināt jaunas garšas. Šie pikantie un kraukšķīgie gurķīši ir vienkārši pagatavojami, izceļas ar skaistu krāsu, patīkami saldskābu garšu, un, pateicoties pievienotajam karijam, īpaši labi "sapasēs" ar vistas gaļas ēdieniem. Recepti iesaka Vija Jermolajeva.

Gurķus nomizo, sagriež ripiņās, pievieno nomizotus, šķēlītēs sagrieztus vai sarīvētus ķiplokus, pārējās sastāvdaļas, samaisa un atstāj bļodā uz aptuveni četrām stundām. Pa to laiku nosterilizē burkas un vāciņus.

Tad gurķus, kas pa šo laiku jau būs atsulojušies, pilda burkās (no šī produktu daudzuma sanāks piepildīt aptuveni 8 puslitra burciņas). Burkas ar gurķīšiem karsē aptuveni 10-15 minūtes, tad aizvāko, apgriež otrādi un ļauj atdzist.

Kraukšķīgie gurķīši ar kariju un ķiplokiem
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Comment Form