Kraukšķīgie gurķīši ar kariju un ķiplokiem
Foto: Privātais arhīvs
3.5714 7
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
3 kg
3 kg gurķi
gurķi
1,5 glāze
1,5 glāze etiķis
etiķis
1,5 glāze
1,5 glāze cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
3 ĒK
3 ĒK karija pulveris
karija pulveris
1
1 ķiploka galviņa
ķiploka galviņa
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Ja tradicionālie Latgales salāti jau apnikuši, laiks izmēģināt jaunas garšas. Šie pikantie un kraukšķīgie gurķīši ir vienkārši pagatavojami, izceļas ar skaistu krāsu, patīkami saldskābu garšu, un, pateicoties pievienotajam karijam, īpaši labi "sapasēs" ar vistas gaļas ēdieniem. Recepti iesaka Vija Jermolajeva.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus nomizo, sagriež ripiņās, pievieno nomizotus, šķēlītēs sagrieztus vai sarīvētus ķiplokus, pārējās sastāvdaļas, samaisa un atstāj bļodā uz aptuveni četrām stundām. Pa to laiku nosterilizē burkas un vāciņus.

    Tad gurķus, kas pa šo laiku jau būs atsulojušies, pilda burkās (no šī produktu daudzuma sanāks piepildīt aptuveni 8 puslitra burciņas). Burkas ar gurķīšiem karsē aptuveni 10-15 minūtes, tad aizvāko, apgriež otrādi un ļauj atdzist.

    Kraukšķīgie gurķīši ar kariju un ķiplokiem
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form