Kraukšķīgie medus kartupelīši ar divām mērcēm
Foto: Publicitātes foto
4.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
14
14 nelieli kartupeļi
nelieli kartupeļi
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK šķidrs medus
šķidrs medus
5 ĒK
5 ĒK ābolu etiķis
ābolu etiķis
Karija mērcei
150 ml
150 ml "Hellmann's" majonēze
"Hellmann's" majonēze
1 TK
1 TK karija pulveris
karija pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
1
1 konservēta ananasa riņķītis
konservēta ananasa riņķītis
pēc garšas
pēc garšas sīpolloki
sīpolloki
Gurķu mērcei
150 ml
150 ml "Hellmann's" majonēze
"Hellmann's" majonēze
50 g
50 g svaigs gurķis
svaigs gurķis
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
5-6
5-6 piparmētras lapiņas
piparmētras lapiņas
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Karstās uzkodas
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kārdinoši zeltaini un ļoti kraukšķīgi kartupelīši garšos vēl labāk, ja tos iemērcēsi krēmīgā mērcē. Pievienojot majonēzei aromātisko karija pulveri, konservēta ananasa riņķīti un zaļos lociņus, iegūsi mērci eksotisku garšu cienītājiem, bet majonēze ar gurķa gabaliņiem, ķiplokiem un kapātām piparmētrām ar savu svaigo garšu atgādinās par pavasara tuvošanos.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus rūpīgi noberž, liek katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra. Ja nepieciešams, lielākos pārgriež uz pusēm, lai visi kartupeļi ir aptuveni vienādā lielumā.

    Kad ūdens sāk burbuļot, ļauj tiem vārīties 5 minūtes, tad nolej ūdeni, liek katliņu ar kartupeļiem uz plīts un uz ļoti mazas liesmas, ik pa laikam uzmanīgi sakratot, tvaicē aptuveni trīs minūtes, līdz tie ir pilnīgi sausi.

    Kraukšķīgie medus kartupelīši ar divām mērcēm
    Foto: Publicitātes foto

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

    Kartupeļus ber uz plāts, pievieno eļļu, sāli, piparus un medu. Tad visu apmaisa un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.

    Kraukšķīgie medus kartupelīši ar divām mērcēm
    Foto: Publicitātes foto

    Kartupeļus izņem no krāsns un, izmantojot kartupeļu stampiņu, šķīvīti, lēzenu krūzi vai jebkādu citu šim nolūkam piemērotu priekšmetu, uzmanīgi saplacina katru kartupeli.

    Kraukšķīgie medus kartupelīši ar divām mērcēm
    Foto: Publicitātes foto

    Pārkaisa kartupeļus ar jūras sāli, pārslaka ar eļļas-etiķa maisījumu, liek krāsnī vēl uz 30 minūtēm, līdz tie ieguvuši kraukšķīgu, zeltainu garoziņu.

    Pa to laiku gatavo karija mērci. Ananasam pievieno citronu sulu, sāli, kariju un visu sablendē viendabīgā masā. Samaisa ar majonēzi, atdzesē, pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem lociņiem.

    Kraukšķīgie medus kartupelīši ar divām mērcēm
    Foto: Publicitātes foto

    Sagatavo arī gurķu mērci. Majonēzei pievieno sīki sakapātu svaigo gurķi, nolejot tam lieko sulu, kā arī nomizotu, caur spiedi izspiestu ķiploku un smalki sakapātas piparmētras. Visu samaisa un atdzesē ledusskapī.

    Kartupeļus pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz ar mērcēm

    Kraukšķīgie medus kartupelīši ar divām mērcēm
    Foto: Publicitātes foto

    Padoms: šādi pagatavotus kartupelīšus vari papildināt arī ar mīklā fritētas mencas vai citas zivs gabaliņiem, iegūstot garšīgu interpretāciju par britu klasisko ielu uzkodu “fish and chips”.


    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form