Foto: DELFI
Janvārī visā pasaulē populārs kļuva izaicinājums izvēlēties veģetāru vai vegānu uzturu. Lai gan mūsmājās neviens nav šo dzīvesveidu piekritējs, nolēmām Jauno gadu iesākt ar visai izaicinošu ideju – katru mēnesi izmēģināt kulinārijas ziņā pavisam ko jaunu. Kā jau bijām raduši veikalu plauktos ieraudzīt un izmēģināt dažādus augu pienus, #neapēdzemeslodi mēnesī teicam par labu arī gaļas izstrādājumiem (burgeriem, nagetiem un kotletītēm) ar atzīmi "veģetārs". Un, lūk, atklājām vienu gardu veģetāro recepti, kur ierastās gaļas bumbiņas aizstājām ar "Naturli" dārzeņu kotletītēm jeb "veggie balls". Bet pavisam noteikti recepti vari izmantot arī neveģetārajā versijā!
25Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
spageti1 gab.sīpols1 gab.ķiploks olīveļļa TKsaulē kaltēti tomāti1 gab.tomāti savā sulā (bundža)1 gab.vegānais saldais krējums jeb ("Naturli" auzu krēms ēdiena pagatavošanai)1 gab."Naturli" dārzeņu kotletītes (iepakojums) pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšasčili pārslas

Sagatavošana

1

Vāra spageti atbilstoši ražotāja norādēm uz iepakojuma.

2

Sīpolu sakapā smalkos kubiņos, ķiploka daiviņas sarīvē. Uzkarsē katliņā nedaudz eļļas un liek sautēties sīpolus, līdz tie ir mīksti, pievieno ķiplokus un pasautē vēl.

3

Pa to laiku uz citas pannas no visām pusēm apcep dārzeņu bumbiņas/kotletītes.

4

Pannā, kurā ir apceptie sīpoli un ķiploki, pievieno 3–5 tējkarotes (pēc patikas!) saulē kaltētu tomātu (sagriež lielos tomātus mazos, mazītiņos gabaliņos), tomātus savā sulā (aptuveni 400 gramus jeb veselu bundžu) un vegāno "saldo krējumu" (auzu krēms ēdiena pagatavošanai). Visu kārtīgi apmaisa!

5

Mērcei pievieno iepriekš apceptās dārzeņu kotletītes. Pēc garšas pievieno – sāli, piparus un obligātičili pārslas.

6

Ļauj garšām savilkties!

7

Kad spageti gatavi un mērce pēc garšas labpatīk, visu uz pannas samaisa kopā.

Voilā! Lai labi garšo!

Šo recepti, bez šaubām, var izmantot arī neveģetārajā versijā. Dārzeņu kotletīšu vietā vari pagatavot pats savas gaļas bumbiņas, jo tas ir vienkāršāk par vienkāršu. Pamatmasai vari izvēlēties jebkāda veida malto gaļu un pievienot tai visu, kas atrodams ledusskapī. Gaļai pierīvējot kādu sīpolu, ķiploku, pievienojot šķipsnu sāls un svaigi maltus melnos piparus.

Savukārt krēmīgās mērces pagatavošanai vari izmantot saldo vai skābo krējumu, pienu vai kokosriekstu pienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!