Krēmīgā dārzeņu bumbiņu mērce ar spageti
Foto: DELFI
0 0
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
spageti
spageti
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 gab.
1 gab. ķiploks
ķiploks
 
olīveļļa
olīveļļa
3-5 TK
3-5 TK saulē kaltēti tomāti
saulē kaltēti tomāti
1 gab.
1 gab. tomāti savā sulā (bundža)
tomāti savā sulā (bundža)
1 gab.
1 gab. vegānais saldais krējums jeb ("Naturli" auzu krēms ēdiena pagatavošanai)
vegānais saldais krējums jeb ("Naturli" auzu krēms ēdiena pagatavošanai)
1 gab.
1 gab. "Naturli" dārzeņu kotletītes (iepakojums)
"Naturli" dārzeņu kotletītes (iepakojums)
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
pēc garšas
pēc garšas čili pārslas
čili pārslas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Makaronu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Janvārī visā pasaulē populārs kļuva izaicinājums izvēlēties veģetāru vai vegānu uzturu. Lai gan mūsmājās neviens nav šo dzīvesveidu piekritējs, nolēmām Jauno gadu iesākt ar visai izaicinošu ideju – katru mēnesi izmēģināt kulinārijas ziņā pavisam ko jaunu. Kā jau bijām raduši veikalu plauktos ieraudzīt un izmēģināt dažādus augu pienus, #neapēdzemeslodi mēnesī teicam par labu arī gaļas izstrādājumiem (burgeriem, nagetiem un kotletītēm) ar atzīmi "veģetārs". Un, lūk, atklājām vienu gardu veģetāro recepti, kur ierastās gaļas bumbiņas aizstājām ar "Naturli" dārzeņu kotletītēm jeb "veggie balls". Bet pavisam noteikti recepti vari izmantot arī neveģetārajā versijā!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vāra spageti atbilstoši ražotāja norādēm uz iepakojuma.

    Sīpolu sakapā smalkos kubiņos, ķiploka daiviņas sarīvē. Uzkarsē katliņā nedaudz eļļas un liek sautēties sīpolus, līdz tie ir mīksti, pievieno ķiplokus un pasautē vēl.

    Pa to laiku uz citas pannas no visām pusēm apcep dārzeņu bumbiņas/kotletītes.

    Pannā, kurā ir apceptie sīpoli un ķiploki, pievieno 3–5 tējkarotes (pēc patikas!) saulē kaltētu tomātu (sagriež lielos tomātus mazos, mazītiņos gabaliņos), tomātus savā sulā (aptuveni 400 gramus jeb veselu bundžu) un vegāno "saldo krējumu" (auzu krēms ēdiena pagatavošanai). Visu kārtīgi apmaisa!

    Mērcei pievieno iepriekš apceptās dārzeņu kotletītes. Pēc garšas pievieno – sāli, piparus un obligātičili pārslas.

    Ļauj garšām savilkties!

    Kad spageti gatavi un mērce pēc garšas labpatīk, visu uz pannas samaisa kopā.

    Voilā! Lai labi garšo!

    Šo recepti, bez šaubām, var izmantot arī neveģetārajā versijā. Dārzeņu kotletīšu vietā vari pagatavot pats savas gaļas bumbiņas, jo tas ir vienkāršāk par vienkāršu. Pamatmasai vari izvēlēties jebkāda veida malto gaļu un pievienot tai visu, kas atrodams ledusskapī. Gaļai pierīvējot kādu sīpolu, ķiploku, pievienojot šķipsnu sāls un svaigi maltus melnos piparus.

    Savukārt krēmīgās mērces pagatavošanai vari izmantot saldo vai skābo krējumu, pienu vai kokosriekstu pienu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.