Krēmīgā karameļu un šokolādes tarte ar iebiezināto pienu
Foto: Shutterstock
3.8571 7
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g cepumi
cepumi
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
3 ĒK
3 ĒK kakao
kakao
80 g
80 g kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
100 g
100 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
150 g
150 g kausēts sviests
kausēts sviests
Karameļu pildījums:
1
1 bundža vārīts iebiezinātais piens ar cukuru
bundža vārīts iebiezinātais piens ar cukuru
30 g
30 g sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK cukura sīrups
cukura sīrups
Šokolādes glazūra:
125 g
125 g šokolāde
šokolāde
60 g
60 g sviests
sviests
 
ogas dekoram
ogas dekoram
 
rieksti dekoram
rieksti dekoram
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Karameļu un šokolādes tarte ar iebiezināto pienu un kokosriekstu skaidiņām - ar vienu gabaliņu nebūs gana.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C vai 160°C ar konvekciju. Ietauko un izklāj ar cepamo papīru kūku formu (~28 cm).

    Bļodā samaisa sablendētus cepumus, cepamo pulveri, kokosriekstu skaidiņas, kakao un cukuru. Iemaisa sviestu. Maisījumu liek formā, piespiež. Cep 10-15 minūtes.

    Kamēr cepas, mazā katliņā liek visas pildījuma sastāvdaļas un uz mazas uguns maisot karsē 10 - 15 minūtes. Kamēr karsts, pildījumu lej uz karstā, tikko izceptā pamata un cep vēl 10 minūtes. Ņem ārā un atdzesē.

    Glazūrai katliņā ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, pārlej pār atdzisušo kūku, atdzesē līdz galam.

    Dekorē ar sasmalcinātiem riekstiem un ogām.

    Tarte nav ļoti liela un bieza, bet tāpat sanāk visai daudz, jo garša tik bagātīga, ka var apēst tikai mazu gabaliņu. Protams, tas netraucē pēc pusstundas ēst vēl.

    Iesūtīja: Babs

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form