
Ja meklē sildošu un sātīgu, veģetāru ideju pusdienām vai vakariņām, liec lietā šo uztura speciālistes un pavāres Jevgēnijas Jansones un "Elvi" ieteikto recepti!
Lielā katlā apcep sviestā sīpolus un ķiplokus.
Pielej ūdeni, uzvāra un pakāpeniski ieber kukurūzas putraimus.
Gatavo uz lēnas uguns, līdz putraimi ir pilnībā gatavi (20-30 minūtes).
Pievieno muskatriekstu, pienu, sierus, sāli un piparus pēc garšas, visu kārtīgi samaisa, lai izveidojas viendabīga konsistence un putra ir uzkarsusi.
Lielā pannā apcep eļļā sīpolus, lai tie kļūst zeltaini.
Pievieno sagrieztas sēnes, visu apmaisot, cep, līdz šķidrums ir iztvaikojis un sēnes ir gatavas (10-15 minūtes).
Pievieno sviestu, timiānu, ķiplokus, sāli un piparus un cep vēl 3-5 minūtes.
Pasniedz kukurūzas biezputru jeb polentu, pārklājot to ar sēņu ragū.
Lai labi garšo!