Ja meklē sildošu un sātīgu, veģetāru ideju pusdienām vai vakariņām, liec lietā šo uztura speciālistes un pavāres Jevgēnijas Jansones un "Elvi" ieteikto recepti!
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gkukurūzas putraimi600 mlbuljons vai ūdens1 gab.smalki sakapāts sīpols3 gab.smalki sakapātas ķiploka daiviņas TKrīvēts muskatrieksts1 TKsviests200 mlpiens100 grīvēts cietais siers50 gsiers ar zilo pelējumu pēc garšassāls, melnie pipari500 gsēnes (gailenes, bekas, baravikas, šampinjoni)1 ĒKaugu eļļa1 gab.neliels, smalki sagriezts sīpols2 gab.smalki sakapātas ķiploka daiviņas TKkaltēts timiāns vai oregano1 ĒKsviests pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Lielā katlā apcep sviestā sīpolus un ķiplokus.

2

Pielej ūdeni, uzvāra un pakāpeniski ieber kukurūzas putraimus.

3

Gatavo uz lēnas uguns, līdz putraimi ir pilnībā gatavi (20-30 minūtes).

4

Pievieno muskatriekstu, pienu, sierus, sāli un piparus pēc garšas, visu kārtīgi samaisa, lai izveidojas viendabīga konsistence un putra ir uzkarsusi.

5

Lielā pannā apcep eļļā sīpolus, lai tie kļūst zeltaini.

6

Pievieno sagrieztas sēnes, visu apmaisot, cep, līdz šķidrums ir iztvaikojis un sēnes ir gatavas (10-15 minūtes).

7

Pievieno sviestu, timiānu, ķiplokus, sāli un piparus un cep vēl 3-5 minūtes.

8

Pasniedz kukurūzas biezputru jeb polentu, pārklājot to ar sēņu ragū.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!