Krēmīga vistas mērce ar kabačiem, baziliku un saulē kaltētiem tomātiem
Foto: Tasty
4.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Kad pēc nogurdinošas darba dienas ātri un garšīgi jāpabaro izsalkušie mājinieki, īsts glābiņš ir makaronu paciņa. Kamēr makaroni vārās, paspēsi pagatavot šo krēmīgo mērci ar vistas gabaliņiem, kabačiem, baziliku un saulē kaltētiem tomātiem. Tik gardi, ka mēli var norīt!

Kabačus sagriež pusripiņās, vistu šķiņķīšus – nelielos gabaliņos. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Saulē kaltētos tomātus sagriež strēmelītēs.

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties gaļu, pēc 4–5 minūtēm pievieno kabačus un ķiplokus, turpina cept vēl 4-5 minūtes, līdz kabači ir mīksti.

Tad pārlej visu ar saldo krējumu, pievieno sāli, cukuru, piparus, rīvētu citrona miziņu, 2 ĒK citrona sulas, saulē kaltētos tomātus un 1 ĒK tomātu eļļas no burciņas – tā piešķirs skaistu krāsu un patīkamu garšu. Mērci uz nelielas uguns turpina sautēt 5-6 minūtes.

Pa to laiku krūzītē vai bļodiņā miltus sakuļ ar aukstu ūdeni, līdz vairs nav mīklas kunkuļu, un lej klāt gatavajai mērcei. Kad mērce sāk sabiezēt un "uzmet burbuli", tā ir gatava.

Pirms pasniegšanas mērcei pievieno bazilika lapiņas.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form