Krēmīgā vistas un citronu zupa grieķu gaumē
Foto: Shutterstock
0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
6
6 vistas šķiņķi
vistas šķiņķi
1 l
1 l ūdens
ūdens
1
1 sīpols
sīpols
2 TK
2 TK graudu pipari
graudu pipari
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
90 g
90 g rīsi vai orzo pasta
rīsi vai orzo pasta
4
4 lielas olas
lielas olas
1
1 liels citrons, izspiesta sula
liels citrons, izspiesta sula
PASNIEGŠANAI
1/2
1/2 neliels citrons, sagriezts plānās šķēlītēs
neliels citrons, sagriezts plānās šķēlītēs
 
dilles
dilles
 
melnie pipari, svaigi malti
melnie pipari, svaigi malti
  • Gaļas zupas
  • Grieķu nacionālā virtuve
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Nebūs melots, sakot, ka vistas zupa ir iecienīta visā pasaulē – katrā valstī ir savi šī ēdiena gatavošanas knifi. Šoreiz skaidrosim, kā mājās pagatavot "avgolemono" – krēmīgu, sātīgu un ļoti gardu vistas virumu grieķu gaumē.

    Vostu šķiņķus liek katliņā, pievieno sīpolu, graudu piparus, sāli, pārlej ar ūdeni un vāra stundu (kopš brīža, kad ūdens sāk burbuļot), noputojot pēc nepieciešamības.

    Nokāš, buljonu lej atpakaļ katlā, atliekot pāris kausiņus buljona, ber katlā rīsus un uz nelielas liesmas vāra 7–9 minūtes.

    Gaļu atdala no kauliem un ādas, ar rokām saplucina mazākos gabaliņos, pievieno katla saturam.

    Olas bļodā sakuļ viendabīgā, gaišā masā. Tad pakāpeniski pievieno un iekuļ citronu sulu. Pa daļām pievieno un iekuļ iepriekš atlikto, atdzesēto buljonu.

    Tad pagatavoto olu un citronu sulas maisījumu lej katlā un maisot uz nelielas liesmas karsē zupu 3–5 minūtes, līdz tā sabiezē

    Lej zupu bļodiņās un pasniedz, pievienojot plāni sagriezta citrona šķēlītes, kapātas dilles un svaigi maltus melnos piparus.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form