Foto: Shutterstock
Nebūs melots, sakot, ka vistas zupa ir iecienīta visā pasaulē – katrā valstī ir savi šī ēdiena gatavošanas knifi. Šoreiz skaidrosim, kā mājās pagatavot "avgolemono" – krēmīgu, sātīgu un ļoti gardu vistas virumu grieķu gaumē.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

6 vistas šķiņķi1 lūdens1 sīpols2 TKgraudu pipari1 ĒKsāls90 grīsi vai orzo pasta4 lielas olas1 liels citrons, izspiesta sula neliels citrons, sagriezts plānās šķēlītēs dilles melnie pipari, svaigi malti

Sagatavošana

1

Vostu šķiņķus liek katliņā, pievieno sīpolu, graudu piparus, sāli, pārlej ar ūdeni un vāra stundu (kopš brīža, kad ūdens sāk burbuļot), noputojot pēc nepieciešamības.

2

Nokāš, buljonu lej atpakaļ katlā, atliekot pāris kausiņus buljona, ber katlā rīsus un uz nelielas liesmas vāra 7–9 minūtes.

3

Gaļu atdala no kauliem un ādas, ar rokām saplucina mazākos gabaliņos, pievieno katla saturam.

4

Olas bļodā sakuļ viendabīgā, gaišā masā. Tad pakāpeniski pievieno un iekuļ citronu sulu. Pa daļām pievieno un iekuļ iepriekš atlikto, atdzesēto buljonu.

5

Tad pagatavoto olu un citronu sulas maisījumu lej katlā un maisot uz nelielas liesmas karsē zupu 3–5 minūtes, līdz tā sabiezē

6

Lej zupu bļodiņās un pasniedz, pievienojot plāni sagriezta citrona šķēlītes, kapātas dilles un svaigi maltus melnos piparus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!