Krēmīgais sēņu risoto
Foto: Klaids Lielbiksis
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g rīsi (vislabāk – Arborio)
rīsi (vislabāk – Arborio)
1 gab.
1 gab. Šalotes sīpols
Šalotes sīpols
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
olīveļļa cepšanai
olīveļļa cepšanai
300 g
300 g sēnes (erenge, austersēnes, bekas)
sēnes (erenge, austersēnes, bekas)
100 g
100 g Harricot pupiņas
Harricot pupiņas
80 g
80 g cukurzirnīši
cukurzirnīši
400 ml
400 ml mājas buljons
mājas buljons
100 ml
100 ml baltvīns
baltvīns
100 g
100 g sviests
sviests
100 g
100 g Parmezāna siers
Parmezāna siers
60 g
60 g spināti
spināti
20 ml
20 ml trifeļu eļļa
trifeļu eļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Gardās rudens veltes, sēnes, mežos sākam lasīt jau jūlija beigās un pat ātrāk, tāpēc visticamāk, ka lielākā daļa no mums jau ir paguvuši celt galdā šīs sezonas gaileņu mērci, sēņu karbonādes, zupas un salātus. Jāsaka gan godīgi, – par raženu sēņu gadu šo nenosaukt, bet tā kā sēnes tik ļoti piestāv rudenim, ir vērts šo to no sēņu klāsta pameklēt ne tikai mežā, bet arī veikalu plauktos.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kā pagatavot krēmīgu veģetāro sēņu risoto, kurā eleganti saspēlējas trīs veidu sēnes, iesaka un ar recepti dalās "Fabrikas restorāna" šefpavārs Sergejs Gjačs. Viņš arī piebilst, ka ar sēņu izvēli šeit var spēlēties pēc sirds patikas un receptes pagatavošanā izmantot jebkuras citas, iepriekš groziņā salasītas un mājās iecienītas sēnes.

    Dziļā pannā vai katliņā lej olīveļļu un apcep smalki sagrieztus ķiplokus un sīpolus.

    Pieber rīsus, apmaisa, pievieno baltvīnu. Pakāpeniski lej klāt iepriekš sagatavotu buljonu, pieber sāli un piparus pēc garšas. Vāra apmēram 15 - 20 minūtes, līdz rīsi ir gatavi, bet ne mīksti (tiem jābūt nedaudz irdeniem).

    Tikmēr atsevišķā pannā apcep ne pārāk smalkos gabalos sagrieztas sēnes, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pieber cukurzirnīšus un Harricot pupiņas.

    Apceptajām sēnēm pievieno pagatavotos rīsus, kubiņos sagrieztu (aukstu!) sviestu, nedaudz rīvēta parmezāna siera un trifeļu eļļas. Kārtīgi apmaisa.

    Īsi pirms servēšanas ēdienu papildina ar parmezāna sieru un uzber spinātus.

    Krēmīgais risoto gatavs baudīšanai!

    Šefpavārs Sergejs Gjačs atklāj, ka receptes "sāls" slēpjas tās krēmīgumā, paužot, ka to iecienījuši kā veģetārieši, tā gaļēdāji. Paša Sergeja gatavoto sēņu risoto varat pagatavot ne tikai savās mājās, bet nobaudīt arī Ķīpsalā, Balasta dambī 70, kur mājo Fabrikas restorāns ar brīnišķīgo skatu uz Vecpilsētas torņiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.