Foto: Cook.me

Makaroni krēmīgā siera mērcē ir tradicionāls amerikāņu komforta ēdiens. Papildinot sastāvdaļu sarakstu ar sātīgo avokado, iegūsi ēdienu, kas vēl vairāk ielīksmos tavas garšas kārpiņas. Turklāt maltīti sešām personām varēsi pagatavot vien 20 minūtēs. Recepti piedāvā kulinārijas portāls "Cook.me".

20Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 gatavi avokado2 TKcitronu sula110 gsviests60 gmilti500 mlpiens (3,5%) pēc garšassāls un svaigi malti melnie pipari50 gcietais siers, sarīvēts400 gČedaras vai cits labi kūstošs siers300 gpasta

Sagatavošana

1

Novāra pastu, sekojot norādēm uz iepakojuma.

2

Divus avokado nomizo, atdala mīkstumu. Trīs mīkstuma pusītes liek bļodā, pievieno citronu sulu un ar dakšu samīca viendabīgā masā. Vienu pusīti sagriež kubiņos, liek atsevišķā trauciņā, pārslaka ar pāris pilieniem citronu sulas un apmaisa.

3

Kamēr pasta vārās, gatavo mērci. Katlā izkausē sviestu, iemaisa miltus un maisot apbrūnina uz nelielas liesmas 2-3 minūtes, līdz tie ir zeltaini. Pa daļām pievieno pienu un strauji maisot karsē, līdz mērce ir zīdaini gluda, viendabīga un sabiezējusi. Iemaisa sāli un piparus.

4

Noņem katlu no plīts, iemaisa abus sierus un avokado masu, līdz iegūta viendabīga mērce.

5

Pievieno makaronus un apmaisa. Pirms pasniegšanas pievieno avokado kubiņus, sāli un piparus pēc garšas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!