
Lai gan svētku galda karalis ir kartupelis, dažreiz slinkums ņem virsroku un gribas kādu ātrāku un vieglāk pagatavojamu piedevu. Gards, sātīgs un ne tik ierasts risinājums – krēmīgie zirnīši.
Uz pannas sasilda eļļu.
Ber tajā miltus pēc izvēles. Es izmantoju auzu miltus, bet sātīgākai garšai nākamreiz ņemšu pilngraudu rudzu miltus.
Nepārtraukti maisot apcep miltus.
Pievieno saldo krējumu un ķiploku granulas un turpina maisīt.
Kad iegūta mērces biezuma konsistence, pievieno zirnīšus (pirms tam nolejot lieko šķidrumu) un garšvielas.
Uzkarsē, līdz maisījums sāk vārīties.
Pasniedz karstu. Var pārkaisīt ar zaļumiem vai mīļāko garšvielu maisījumu košumam.