Foto: Shutterstock
Gaisīgais krēms 'Šarlote' izmantojams pildījumam tortēm, vējakūkām, groziņiem, vafelēm.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 glāzecukurs200 gsviests1 gab.ola0.5 glāzepiens1 gab.paciņa vaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Olu saputo. Pienu un cukuru ielej katliņā, uzliek uz maza uguns un ar putu karoti puto līdz cukurs izkūst.

2

Piena masā tievā strūklā ielej un ieputo sakulto olu. Masu atdzesē, līdz tikko izslaukta piena temperatūrai.

3

Sviestu sakuļ līdz gaisīgai masai. Putojot sviestu pa nelielām porcijām ieputo piena - cukura masu n vaniļas cukuru.

4

Krēmu var izmantot dekorēšanai, ja krēmam vēlas pievienot krāsvielas, tad tās iekuļ tad, kad krēms ir jau pagatavots.

5

Krēmu var izmantot arī kā pildījumu: tortēm, vējakūjās, groziņos, vafelēs u.c. izstrādājumos. Krēms ir ļoti gaisīgs, viegls un garšīgs.

Iesūtīja: Iveta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!