Kreptīgā laivotāju soļanka
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
 
kartupeļi
kartupeļi
 
gaļas atgriezumi
gaļas atgriezumi
 
desas
desas
 
burkāni
burkāni
2
2 konservēti tomāti (lielās bundžas)
konservēti tomāti (lielās bundžas)
500 ml
500 ml tomātu mērce
tomātu mērce
 
marinēti gurķi
marinēti gurķi
 
sīpoli
sīpoli
 
buljona kubiņi
buljona kubiņi
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Krievu nacionālā virtuve
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pēc svaigā gaisā pavadītas dienas ēstgriba dubultojas, un vislabāk dūšu piesiet ar ēdienu, kas gatavots lielajā katlā turpat uz ugunskura. Lai virums ātrāk būtu gatavs, soļankas pamatu var pagatavot jau mājās, tad piknika vietā atliks virumam pievienot tikai kartupeļus un ūdeni. Visas sastāvdaļas jāņem "uz aci", ņemot vērā katla lielumu un izsalkuma pakāpi.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lai pagatavotu īsteni gardu soļanku, būs nepieciešami dažāda veida gaļas un desu atgriezumi, kas nopērkami tirgū un nodrošina īpašu smeķi.

    Zupas sagatavi pagatavo jau iepriekšējā dienā. Burkānus sarīvē vai sagriež ripiņās. Gurķus sagriež gabaliņos. Sīpolus sasmalcina. Kartupeļus sagriež pēc iespējas mazākos gabaliņos, nedaudz apslaka ar citrona sulu, tad tie nepaliks tumši un iepako maisiņā.

    Katlā uzkarsētā eļļā apcep sīpolus, burkānus, gaļu, desu, marinētus gurķus un visu sautē, ik pa laikam apmaisot. Pievieno konservētus tomātus un tomātu mērci. Galvenais ir nepievienot virai ūdeni! Kad zupas biezumi sasautēti, tos atdzesē un iepako lielā maisā vai hermētiski aizvākojamā traukā.

    Kad iekurina ugunskuru, liek vārīties ūdenī kartupeļus un buljona kubiņus. Kad tupeņi izvārījušies, pievieno katla saturam zupas sagatavi un vāra. Soļanku vārot, būtu labi sagaidīt brīdi, kad daļa kartupeļu izšķīst, tad zupa būs tumīgāka. Gatavojot uz ugunskura, tas prasīs vairāk laika, tādēļ, ja vēlas, zupu var iebiezināt ar sausās kartupeļu putras maisījumu.

    Kad zupa gatava, ēd ar krējumu. Ja kāds vēlas, piegriež klāt olīvas vai pievieno kapātus zaļumus.

    Iesūtījusi: Rūta

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form