Krostini ar avokado krēmu un medū ceptām ķiploku garnelēm
Foto: DELFI
5.0000 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
bagete
bagete
 
olīveļļa
olīveļļa
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
 
bazilika lapiņas dekoram
bazilika lapiņas dekoram
Garnelēm
10
10 tīģergarneles
tīģergarneles
4 ĒK
4 ĒK eļļa
eļļa
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1 TK
1 TK medus
medus
pēc garšas
pēc garšas čili
čili
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
50 ml
50 ml baltvīns
baltvīns
Avokado krēmam
1
1 gatavs avokado
gatavs avokado
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Grauzdētās maizes kraukšķīgums patīkami kontrastēs ar maigo avokado krēmu un supersulīgajām garnelēm pikantā ķiploku un medus mērcē, veidojot debešķīgu garšu saspēli. Uzkoda, kas taviem viesiem noteikti liks spiegt aiz sajūsmas!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē krāsni līdz 220 grādiem grila režīmā. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

    Bageti slīpi sagriež aptuveni 2 cm platās šķēlēs, liek uz plāts, ar otiņu pārziež ar eļļu,

    Liek krāsnī uz 4-5 minūtēm vai līdz brīdim, kad šķēlītes ir skaisti zeltainas.

    Izņem šķēlītes no krāsns, nedaudz atdzesē un tad ierīvē katru šķēlīti ar ķiploka daiviņu.

    Gatavo avokado krēmu. Avokado nomizo, liek bļodiņā, pievieno eļļu, sāli un sablendē viendabīgā masā.

    Gatavo garneles. Tās noloba, sakapā ķiploku un čili. Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties čili, ķiplokus. Pēc 30 sekundēm pievieno garneles un cep aptuveni minūti, līdz tās kļuvušas rozīgas. Tad pievieno sāli, medu, vīnu un karsē garneles vēl aptuveni minūti.

    Bagetes šķēles pārziež ar avokado krēmu, uz katras šķēles liek garneli un drusciņu mērces.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form