Vēja kūkas jeb 'Vecrīga'
Foto: Shutterstock
3.8667 15
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
100 g
100 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
4 gab.
4 gab. olas
olas
1 glāze
1 glāze milti
milti
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
 
kanēlis
kanēlis
 
kardamons
kardamons
Krēmam:
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
200 ml
200 ml biezpiens
biezpiens
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
 
cukurs
cukurs
 
putukrējuma stindzinātājs
putukrējuma stindzinātājs
100 g
100 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Pasaules Virtuve
  • Īpašajam cienastam kūciņas 'Vecrīga'. Gatavotas no gaisīgas plaucētās mīklas. Kūkas pilda ar biezpiena putukrējumu un pārklāj ar izkausētu šokolādi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielā katliņā ielej ūdeni, pievieno sviestu vai margarīnu, sāli un uzvāra. Noņem katliņu no uguns un karstajā masā iesijā miltus un ļoti ātri un rūpīgi samaisa.

    Katlu atkal liek uz uguns un maisot karsē, līdz mīkla atlec no katla malām un saveļas viena pikucī. Katlu noņem no uguns un mīklu nedaudz atdzesē, jo karstā mīklā olas sarausies un mīkla slikti celsies.

    Atdzisušai mīklai pievieno kanēli, koriandru un pa vienai iemaisa olas. Pēc katras olas mīklu kuļ, līdz tā paliek gluda un spīdīga.

    Mīklai jābūt gludai, biezai un tik mīkstai un maigai, lai tā nokarātos no karotes.

    Cepešpannu pārklāj ar cepamo papīru un ar konditorejas maisu izspiež nelielas apaļas kūciņas.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210-220 grādiem, cepamo plāti liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz zemākā līmeņa un cep 45 minūtes.

    Durtiņas nedrīkst atvērt nekādā gadījumā!

    Pāris minūtes pirms cepšanās beigām krāsni izslēgt un atstāj kūciņas vēl uz 30-40 minūtēm un tikai tad drīkst atvērt durtiņas.

    Gatavo biezpiena krēmu. Saldo krējumu, vaniļas cukuru un cukuru (pēc garšas) saputo kopā. Kulšanas vidū pievieno 1 paciņu putukrējuma stindzinātāja. Ar gatavo krēmu pildi kūciņas un izrotā ar ūdens peldē izkausēto šokolādi.

    Iesūtīja: Viki

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form