Ābolu plātsmaize ar mellenēm
Foto: Krzysztof Kozanowski
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g kviešu milti
kviešu milti
200 g
200 g sviests
sviests
1 1/2 TK
1 1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
170 g
170 g pūdercukurs
pūdercukurs
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
2 gab.
2 gab. olas
olas
100 ml
100 ml piens
piens
2 gab.
2 gab. āboli (nomizoti, iztīrīti un sagriezti plānās šķēlītēs)
āboli (nomizoti, iztīrīti un sagriezti plānās šķēlītēs)
150 g
150 g mellenes
mellenes
3-4 ĒK
3-4 ĒK brūnais niedru cukurs
brūnais niedru cukurs
 
rīvmaize
rīvmaize
 
sviests
sviests
Piederumi:
 
24cm liela kūkas forma
24cm liela kūkas forma
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Poļu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Kurš gan spējīgs pretoties tādam kārumam kā kūka? Kur nu vēl vairāk, ja tajā iecepti garšīgi āboli un mellenes. Recepti piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kūkas formu ietauko ar sviestu un izkaisa ar rīvmaizi.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

    Sviestu izkausē un pēc tam atdzesē.

    Olas sajauc ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu, līdz iegūta vienmērīga masa.

    Pievieno sviestu, pienu un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Visas sastāvdaļas maisa, līdz mīkla ir vienmērīga, uzmanoties, lai tā netiktu pārmaisīta.

    Mīklu lej kūkas formā. Pa riņķi izkārto ābolu šķēlītes, kam pārkaisa mellenes.

    Visu apkaisa ar brūno niedru cukuru un cep cepeškrāsnī 40-45 minūtes.

    Kad kūka gatava, ņem laukā no cepeškrāsns, nedaudz atdzesē un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form