Foto: Dabas saldumu maģija

Trauslais "Napoleons" ir viena no kūku meistares Ilzes Kupčas uzņēmuma Dabas saldumu maģija klientu pieprasītākajām kūkām svētkos.

Ilze Kupča par šo recepti stāsta: "Trauslais "Napoleons" ar rabarberu pildījumu ir mantota recepte, un jau kopš pirmās dienas kūkas izskats un garša ir ļoti trausli un gaisīgi. Kūkas pagatavošana ir īpaša, bet es uzskatu, ka svētkos kūkai jābūt īpašai, tieši tādai, kāds ir šis "Napoleons". Ēdot šo kūku, es teiktu, ka tas ir mirklis, kas neaizmirstas."

240Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

KŪKAS KĀRTĀM:200 gsviests250 gskābais krējums400 gkviešu milti KRĒMAM:180 gsviests istabas temperatūrā375 giebiezināts piens IEVĀRĪJUMAM:4 gab.rabarberi50 gcukurs1 gab.vaniļas pāksts DEKORĒŠANAI: pūdercukurs ogas

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 180-200 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.

2

Izkausē sviestu, pievieno skābo krējumu un samaisa viendabīgā masā. Pievieno izsijātus miltus, mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām.

3

Ieliek mīklu ledusskapī atdzesēties uz 30 minūtēm. Mīklu atdzesē nepārklātu.

4

Izņem mīklu un sadala 8 daļās. Katru daļu ļoti plāni izrullē, cenšoties, lai visas daļas būtu vienādi plānas.

5

Katru kārtu cep krāsni, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Izņem ārā un atdzesē.

6

Krēmam saputo sviestu ar iebiezināto pienu, līdz masa kļūst krēmīga.

7

Ievārījumam sagriež rabarberu kātus, pielej nedaudz ūdens un savāra ar cukuru, līdz cukurs izkūst un masa kļūst tumīga. Beigās pievieno vaniļas pāksti un patur apmēram 2 minūtes, tad izņem ārā. Atdzesē pilnībā.

8

Liek kopā kūku. Katru kārtu pārklāj ar krēmu, tad ievārījumu un tā saliek sešas kārtas. Pēdējo kārtu pārklāj tikai ar krēmu un pārkaisa ar drumstalām no divām sadrupinātām kārtām. Pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar ogām pēc izvēles. Kūku var likt savilkties 30 minūtes, bet var arī ēst uzreiz.

Foto: Dabas saldumu maģija

Lai garšīgi un priecīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!