Kūku meistares Ilzes Kupčas trauslais 'Napoleons'
Foto: Dabas saldumu maģija
5.0000 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Kūkas kārtām
200 g
200 g sviests
sviests
250 g
250 g skābais krējums
skābais krējums
400 g
400 g kviešu milti
kviešu milti
Krēmam
180 g
180 g sviests istabas temperatūrā
sviests istabas temperatūrā
375 g
375 g iebiezināts piens
iebiezināts piens
Ievārījumam
4 gab.
4 gab. rabarberi
rabarberi
50 g
50 g cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. vaniļas pāksts
vaniļas pāksts
Dekorēšanai
 
pūdercukurs
pūdercukurs
 
ogas
ogas
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Trauslais "Napoleons" ir viena no kūku meistares Ilzes Kupčas uzņēmuma Dabas saldumu maģija klientu pieprasītākajām kūkām svētkos.

    Ilze Kupča par šo recepti stāsta: "Trauslais "Napoleons" ar rabarberu pildījumu ir mantota recepte, un jau kopš pirmās dienas kūkas izskats un garša ir ļoti trausli un gaisīgi. Kūkas pagatavošana ir īpaša, bet es uzskatu, ka svētkos kūkai jābūt īpašai, tieši tādai, kāds ir šis "Napoleons". Ēdot šo kūku, es teiktu, ka tas ir mirklis, kas neaizmirstas."

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni 180-200 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.

    Izkausē sviestu, pievieno skābo krējumu un samaisa viendabīgā masā. Pievieno izsijātus miltus, mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām.

    Ieliek mīklu ledusskapī atdzesēties uz 30 minūtēm. Mīklu atdzesē nepārklātu.

    Izņem mīklu un sadala 8 daļās. Katru daļu ļoti plāni izrullē, cenšoties, lai visas daļas būtu vienādi plānas.

    Katru kārtu cep krāsni, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Izņem ārā un atdzesē.

    Krēmam saputo sviestu ar iebiezināto pienu, līdz masa kļūst krēmīga.

    Ievārījumam sagriež rabarberu kātus, pielej nedaudz ūdens un savāra ar cukuru, līdz cukurs izkūst un masa kļūst tumīga. Beigās pievieno vaniļas pāksti un patur apmēram 2 minūtes, tad izņem ārā. Atdzesē pilnībā.

    Liek kopā kūku. Katru kārtu pārklāj ar krēmu, tad ievārījumu un tā saliek sešas kārtas. Pēdējo kārtu pārklāj tikai ar krēmu un pārkaisa ar drumstalām no divām sadrupinātām kārtām. Pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar ogām pēc izvēles. Kūku var likt savilkties 30 minūtes, bet var arī ēst uzreiz.

    Kūku meistares Ilzes Kupčas trauslais 'Napoleons'
    Foto: Dabas saldumu maģija

    Lai garšīgi un priecīgi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form