
Tradicionālais Lieldienu kuličs svētku galdam.
Sagatavo rauga mīklu, bļodā sadrupinot raugu, pievienojot tam pusi no nepieciešamā sviesta (izkausētu), siltu pienu, vienu olu, nedaudz cukura un miltus. Mīklu samaisa, pamīca, līdz viendabīga un tad uzraudzē.
Atlikušo sviestu saputo ar daļu cukura un pievieno uzrūgušai mīklai. Olu dzeltenumus saputo ar pārējo cukuru. Olu baltumam pieliek nedaudz sāls, saputo stingrās putās.
Mīklai pieliek saputotos olu dzeltenumus, rozīnes, mandeles, citrona miziņu, sukādi, samīca. Pieliek olu baltumus. Ieziestā formā liek mīklu, uzraudzē, līdz tās apjoms dubultojies, un cep 180°–200°C aptuveni 30 minūtes vai ilgāk.
Gatavo kuliču pārkaisa ar pūdercukuru vai pārlej ar ūdens un pūdercukura masu.
Iesūtīja: Vineta