Kuličs
Foto: Shutterstock
4.0000 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 glāze
1 glāze piens
piens
500 g
500 g milti
milti
3
3 olas
olas
250 g
250 g sviests
sviests
125 g
125 g cukurs
cukurs
25 g
25 g raugs
raugs
100 g
100 g rozīnes
rozīnes
 
sukādes
sukādes
 
citrona miziņa
citrona miziņa
 
rieksti
rieksti
  • Kēksi
  • Krievu nacionālā virtuve
  • Lieldienu receptes
  • Tradicionālais Lieldienu kuličs svētku galdam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo rauga mīklu, bļodā sadrupinot raugu, pievienojot tam pusi no nepieciešamā sviesta (izkausētu), siltu pienu, vienu olu, nedaudz cukura un miltus. Mīklu samaisa, pamīca, līdz viendabīga un tad uzraudzē.

    Atlikušo sviestu saputo ar daļu cukura un pievieno uzrūgušai mīklai. Olu dzeltenumus saputo ar pārējo cukuru. Olu baltumam pieliek nedaudz sāls, saputo stingrās putās.

    Mīklai pieliek saputotos olu dzeltenumus, rozīnes, mandeles, citrona miziņu, sukādi, samīca. Pieliek olu baltumus. Ieziestā formā liek mīklu, uzraudzē, līdz tās apjoms dubultojies, un cep 180°–200°C aptuveni 30 minūtes vai ilgāk.

    Gatavo kuliču pārkaisa ar pūdercukuru vai pārlej ar ūdens un pūdercukura masu.

    Iesūtīja: Vineta

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form