Plaucētās mīklas uzkoda ar kūpinātu lasi un dillēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
75 g
75 g milti
milti
60 g
60 g sviests
sviests
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
2 gab.
2 gab. olas
olas
140-150 g
140-150 g kūpināts lasis
kūpināts lasis
2 ĒK
2 ĒK svaigas dilles
svaigas dilles
 
eļļa vārīšanai
eļļa vārīšanai
Pasniegšanai:
 
dilles
dilles
 
sinepju un diļļu mērce
sinepju un diļļu mērce
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Karstās uzkodas
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gaisīgas un gardas plaucētās mīklas bumbiņas, kurās paslēpušies gardi kūpināta laša gabaliņi un dilles. Uzkodas pasniedz kopā ar kādu sinepju, diļļu, jogurta vai krējuma mērci.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu: miltus izsijā traukā.

    Nelielā katliņā ielej 150ml ūdens un pievieno sāli un sviestu. Katliņu liek uz plīts un karsē uz zemas uguns, līdz sviests izkusis.

    Pēc tam plīts liesmu palielina un ļauj tai viegli sākt vārīties. Šeit jādarbojas ātri – katliņu ņem nost no plīts un sviestam pieber klāt miltus. Ar koka karoti mīklu maisa, līdz tā labi saķepusi un savēlusies bumbā.

    Katliņu liek atpakaļ uz plīts un karsē 30 sekundes līdz vienu minūti, lai milti uzkarstu. Katliņu ņem nost no plīts un ļauj mīklai atdzist aptuveni 10 minūtes. Lai mīkla ātrāk atdzistu, to pārliek aukstā bļodā.

    Kad mīkla atdzisusi, tai pa vienai pievieno olas, ar rokas mikseri mīklu kārtīgi sakuļot, lai veidotos spīdīga mīkla.

    Pēc tam mīklai pievieno gabaliņos sagrieztu lasi un dilles, kā arī sāli un piparus.

    Katliņā uzvāra eļļu, lai tā būtu aptuveni 180-190 grādus karsta. To var pārbaudīt, eļļā iemērcot koka karoti – ja ap to veidojas burbulīši, eļļa ir pietiekami karsta.

    Ar tējkaroti veido mīklas bumbiņas, kuras pēc tam iemērc karstajā eļļā. Šādi bumbiņas vāra vairākās porcijās, līdz mīkla beigusies.

    Vārot plaucētās mīklas uzkodas, kad tās kļuvušas zeltainas, apgriež ar karoti otrādi, lai vienmērīgi pagatavotos (3-5 minūtes).

    Plaucētās mīklas uzkodas ņem laukā no eļļas ar karoti ar caurumiem, liek uz papīra dvieļiem, un nosusina no eļļas.

    Mīklas bumbiņas pasniedz vēl siltas, izgarnējot ar dillēm un pasniedzot ar sinepju un diļļu mērci, jogurta mērci vai kādu citu uzkodu mērci.

    Lai labi garšo!

    Padoms: plaucētās mīklas bumbiņas, ja jāpasniedz vēlāk, pirms pasniegšanas uzsilda cepeškrāsnī. Sasaldētas tās var glabāt pa rokai reizēm, kad ierodas ciemiņi, pirms ēšanas atkal uzsildot cepeškrāsnī.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form