Kuskuss ar gaileņu mērci
Foto: DELFI
2.6667 3
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g kukuss
kukuss
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas garšaugi
garšaugi
1 TK
1 TK olīveļļa
olīveļļa
 
sviests cepšanai
sviests cepšanai
200-300 g
200-300 g gailenes
gailenes
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Sēņu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Kad vasaras klasika – gailenes ar vārītiem kartupeļiem – jau šķiet vienmuļa, izmēģini mērces salikumu ar kuskusu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms uzbriedina kuskusu. Bļodiņā ber kuskusu, pievieno garšaugus, sāli, eļļu, ar dakšiņu samaisa un aplej ar ūdeni. Nepārspīlē ar ūdens daudzumu. Labāk no sākuma pieliet mazāk un tad pievienot papildus, citādi būs grūti nokāst lieko šķidrumu no smalkajiem graudiņiem. To, cik daudz ūdens pievienot, vislabāk būs norādījis konkrētā produkta ražotājs, bet parasti attiecība ir 1:2, mazākajai devai esot kuskusa graudiņiem. Interesantāk kuskuss garšos, ja pievienosi smalki sarīvētu citrona miziņu, tāpat var pieliet nedaudz citronu sulas un iemaisīt svaigus zaļumus.

    Ja nepieciešams, notīra gailenes. Sakarsē pannu, izkausē sviestu un apcep gailenes zeltaini brūnas. Pievieno garšvielas, pārlej ar saldo krējumu un uz lēnas uguns sutina, līdz izveidojies biezas konsistences mērce.

    Uzirdināto kuskusu pārlej ar gaileņu mērci un pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form