Kvass ar upeņu lapām
Foto: Shutterstock

Pašgatvotais, gardais kvass ar upeņu lapām.

Rudzu maizi sagriež šķēlēs un krāsnī izkaltē.

Maizi ievieto lielā katlā un pārlej ar 4 l verdoša ūdens. Pārklāj ar drānu un atstāj 12 stundas ievilkties.

Masu izberž caur smalku sietu. Raugu, siltu ūdeni 5 ĒK un daļu cukuru samaisa. Ļauj ierūgt 20 minūtes, tad pievieno pārējai masai. Visam pievieno atlikušo cukuru un upeņu lapas. Atstāj 1 nakti rūgt siltā vietā.

Šķidrumu izkāš caur drānu un sapilda izplaucētās pudelēs. Katrā pudelē ievieto pāris rozīņu un kādu citrona mizu. Pudeles labi aizvāko un atstāj uz 3 dienām ledusskapī.

Kad rozīnes uzpeldējušas, kvasu vēlreiz izkāš caur sietu un sapilda atpakaļ pudelēs.

Iesūtīja: sashag

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form