7Sastāvdaļas
grūti
Sastāvdaļas
500 grudzu maize (ar garozu)40 graugs100 gcukurs5 ĒKūdens upeņu lapas50 grozīnes citrona miziņa
Sagatavošana
1
Rudzu maizi sagriež šķēlēs un krāsnī izkaltē.
2
Maizi ievieto lielā katlā un pārlej ar 4 l verdoša ūdens. Pārklāj ar drānu un atstāj 12 stundas ievilkties.
3
Masu izberž caur smalku sietu. Raugu, siltu ūdeni 5 ĒK un daļu cukuru samaisa. Ļauj ierūgt 20 minūtes, tad pievieno pārējai masai. Visam pievieno atlikušo cukuru un upeņu lapas. Atstāj 1 nakti rūgt siltā vietā.
4
Šķidrumu izkāš caur drānu un sapilda izplaucētās pudelēs. Katrā pudelē ievieto pāris rozīņu un kādu citrona mizu. Pudeles labi aizvāko un atstāj uz 3 dienām ledusskapī.
5
Kad rozīnes uzpeldējušas, kvasu vēlreiz izkāš caur sietu un sapilda atpakaļ pudelēs.
Iesūtīja: sashag
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit