Lakšu jeb meža ķiploku pesto recepte
Foto: DELFI
4.0000 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 sauja
1 sauja svaigi lakši jeb meža ķiploki
svaigi lakši jeb meža ķiploki
70 g
70 g cietais siers
cietais siers
60 ml
60 ml valriekstu eļļa (var izmantot arī kādu citu neitrālu eļļu, piemēram, rapšu vai vīnogu kauliņu)
valriekstu eļļa (var izmantot arī kādu citu neitrālu eļļu, piemēram, rapšu vai vīnogu kauliņu)
50 ml
50 ml Extra virgin olīveļļa
Extra virgin olīveļļa
70 g
70 g Indijas rieksti
Indijas rieksti
1 ĒK
1 ĒK svaigi spiesta citrona sula
svaigi spiesta citrona sula
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Citas mērces
  • Pasaules Virtuve
  • Šobrīd tirgū par smieklīgi zemu cenu var iegādāties kuplas lakšu buntes, taču tiem, kam trūkst ideju to izmantošanā, noteikti vērts pagatavot pesto. Protams, lakši jeb mežloki ir gardi arī svaigā veidā, taču pagatavotais pesto būs kaut kas paliekošs arī sezonām, kad lakši vairs mūs nelutinās.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liec krūzes blenderī, stampā vai kombainā lakšus bez kātiem, riekstus, sieru, pārlej ar eļļām, sulu un blendē visas sastāvdaļas līdz viendabīgai konsistencei.

    Ik pa laikam apstādini ierīci, lai iemaisītu pie trauka malām pielipušās sastāvdaļas.

    Pēc garšas pievieno sāli un turpini blendēt, līdz iegūta apmierinoša pesto konsistence. Ja gribas šķidrāku pesto, var pievienot vairāk eļļas.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form