Lakšu jeb meža ķiploku pesto recepte
Foto: DELFI
3.7500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Šobrīd tirgū par smieklīgi zemu cenu var iegādāties kuplas lakšu buntes, taču tiem, kam trūkst ideju to izmantošanā, noteikti vērts pagatavot pesto. Protams, lakši jeb mežloki ir gardi arī svaigā veidā, taču pagatavotais pesto būs kaut kas paliekošs arī sezonām, kad lakši vairs mūs nelutinās.

Liec krūzes blenderī, stampā vai kombainā lakšus bez kātiem, riekstus, sieru, pārlej ar eļļām, sulu un blendē visas sastāvdaļas līdz viendabīgai konsistencei.

Ik pa laikam apstādini ierīci, lai iemaisītu pie trauka malām pielipušās sastāvdaļas.

Pēc garšas pievieno sāli un turpini blendēt, līdz iegūta apmierinoša pesto konsistence. Ja gribas šķidrāku pesto, var pievienot vairāk eļļas.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form