Lapu salāti ar ceptām sardīnēm un tomātu pesto
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Nedaudz apceptas sardīņu filejas un salātlapas, kas papildinātas ar "vierge" mērci, būs garda un viegla maltīte pusdienām. "Sauce vierge" jeb jaunavu mērce, ir radīta Francijā – to gatavo no tomātiem, olīveļļas, bazilika un koriandra sēklām. Bez bazilika tai mēdz pievienot arī pētersīļus un citus zaļumus.

Sardīņu filejas apsmērē ar eļļu. Uzkarsē pannu un sardīņu filejas apcep 2 minūtes – vispirms ar ādas pusi uz leju, pēc tam apgriež un cep vēl 2 minūtes.

Tasty.lv padoms: ja svaigas sardīnes nav pieejamas, to vietā var izmantot iztīrītas reņģu filejas.

Gatavo mērci – tomātus smalki jo smalki sakapā un saber pannā vai nelielā katliņā, kas uzkarsēts uz mazas uguns. Tomātiem pievieno olīveļļu (vismaz 100 mililitrus), sakapātu Šalotes sīpolu, sasmalcinātas koriandra sēklas, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Mērci karsē 2 minūtes, pēc tam iemaisa tajā sakapātos pētersīļus un baziliku.

Salātlapas sadala četrās porcijās un saliek uz šķīvjiem. Virsū liek apceptās sardīnes. Kad tas izdarīts, maltītei pievieno tomātu-zaļumu mērci. Pasniedz ar citrona daiviņām.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form