Košās krāsas un atsvaidzinošie redīsi lieliski papildinās par klasiku kļuvušo laša fileju. Īpašu raksturu un aromātu ēdienam piedos pistācijas un baziliks - maltīte, ar kuru varēsi pārsteigt viesus un iejusties šefpavāra lomā. Recepti piedāvā kulinārā bloga "Lindasvirtuve.lv" autore Linda Telgrena.
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
120 gredīsu, notīrītu un sagrieztu uz pusēm vai četrās daļās2 ĒKetiķis1 ĒKcukurs1 TKsāls60 gTrikāta sviests istabas temperatūrā25 gnesālītu pistāciju kodoli1 šķipsnajūras sāls2 ĒKsvaigi sakapāts baziliks1 šķipsnajūras sāls350 glaša fileja bez asakām un ādas2 ĒKbaltmaizes rīvmaize2 ĒKgaršaugi (dilles, piparmētras, baziliks, raudene)1 TKolīveļļa vārīti rīsi pasniegšanai

Sagatavošana

1

Uzvāri puslitru ūdens. Pagatavo marinādi, ūdenī iemaisot etiķi, cukuru un sāli. Marinādē liec redīsus un atstāj vismaz uz pusstundu.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

3

Sviestu sablendē kopā ar pistācijām, baziliku un sāli, līdz iegūta viendabīga masa. Liec mazos trauciņos pasniegšanai.

4

Laša fileju liec uz pannas, pārkaisi ar sāli. Liec cepties cepeškrāsnī uz 10-12 minūtēm, kamēr fileja ir izcepusies.

5

Pagatavo garšaugu rīvmaizi, sablendējot kopā rīvmaizi un garšaugus. Ņem šķīvi, ar kulinārijas otu, kura iemērkta olīveļļā, pa diagonāli novelc svītru. Svītras laukumu pārber ar garšaugu rīvmaizi, lieko no šķīvja nokratot.

6

Uz šķīvja kārto lasi, redīsus un trauciņu ar pistāciju sviestu. Klāt pasniedz vārītus rīsus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!