Laša fileja ar bazilika-pistāciju sviestu un marinētu redīsu salātiem
Foto: Lindasvirtuve.lv
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Košās krāsas un atsvaidzinošie redīsi lieliski papildinās par klasiku kļuvušo laša fileju. Īpašu raksturu un aromātu ēdienam piedos pistācijas un baziliks - maltīte, ar kuru varēsi pārsteigt viesus un iejusties šefpavāra lomā. Recepti piedāvā kulinārā bloga "Lindasvirtuve.lv" autore Linda Telgrena.

Uzvāri puslitru ūdens. Pagatavo marinādi, ūdenī iemaisot etiķi, cukuru un sāli. Marinādē liec redīsus un atstāj vismaz uz pusstundu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

Sviestu sablendē kopā ar pistācijām, baziliku un sāli, līdz iegūta viendabīga masa. Liec mazos trauciņos pasniegšanai.

Laša fileju liec uz pannas, pārkaisi ar sāli. Liec cepties cepeškrāsnī uz 10-12 minūtēm, kamēr fileja ir izcepusies.

Pagatavo garšaugu rīvmaizi, sablendējot kopā rīvmaizi un garšaugus. Ņem šķīvi, ar kulinārijas otu, kura iemērkta olīveļļā, pa diagonāli novelc svītru. Svītras laukumu pārber ar garšaugu rīvmaizi, lieko no šķīvja nokratot.

Uz šķīvja kārto lasi, redīsus un trauciņu ar pistāciju sviestu. Klāt pasniedz vārītus rīsus.

Comment Form