Foto: Shutterstock
Laša – ķiploku mērce garda kopā ar pastu.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
1 kglaša fileja2 gab.ķiploka daiviņas250 gsaldais krējums olīveļļa sviests pētersīļi

Sagatavošana

1

Laša filejai nogriež ādu un sagriež mazos gabaliņos.

2

Katliņā ielej olīveļļu, ieliek mazliet sviesta un smalki sagrieztu ķiploku (ķiploku nevajag spiest ķiplokspiedē, jo tad tas aromāts būs pārāk intensīvs).

3

Kad ķiploki mazliet apcepušies, bet tikai pavisam nedaudz - tie nedrīkst palikt brūni, liek klāt lasi un mazliet pielej aukstu ūdeni un pieber sāli.

4

Uz lēnas uguns vāra aptuveni 20 minūtes un, kad lasis faktiski gatavs pielej saldo krējumu un pieber pētersīļus (bez pētersīļiem var iztikt) un pavāra vēl aptuveni 10 minūtes, kamēr iztvaikojis liekais mitrums.

* ieteicams lietot kopā ar pastu

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!