Laša – ķiploku mērce ar pastu
Foto: Shutterstock
4.5000 2
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Laša – ķiploku mērce garda kopā ar pastu.

Laša filejai nogriež ādu un sagriež mazos gabaliņos.

Katliņā ielej olīveļļu, ieliek mazliet sviesta un smalki sagrieztu ķiploku (ķiploku nevajag spiest ķiplokspiedē, jo tad tas aromāts būs pārāk intensīvs).

Kad ķiploki mazliet apcepušies, bet tikai pavisam nedaudz - tie nedrīkst palikt brūni, liek klāt lasi un mazliet pielej aukstu ūdeni un pieber sāli.

Uz lēnas uguns vāra aptuveni 20 minūtes un, kad lasis faktiski gatavs pielej saldo krējumu un pieber pētersīļus (bez pētersīļiem var iztikt) un pavāra vēl aptuveni 10 minūtes, kamēr iztvaikojis liekais mitrums.

* ieteicams lietot kopā ar pastu

Iesūtīja: Vineta

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form