Laša un kartupeļu biezputras sacepums šefpavāra sievas gaumē
Foto: Shutterstock
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 kg
1,5 kg kartupeļi (vēlams, miltaini)
kartupeļi (vēlams, miltaini)
4 gab.
4 gab. olas
olas
50 g
50 g sviests
sviests
50 g
50 g milti
milti
2
2 lauru lapas
lauru lapas
350 ml
350 ml zivju buljons
zivju buljons
350 ml
350 ml piens
piens
50 g
50 g Čedaras siers
Čedaras siers
1/2 gab.
1/2 gab. citrons
citrons
1 TK
1 TK angļu sinepes
angļu sinepes
1 sauja
1 sauja svaigi pētersīļi
svaigi pētersīļi
300 g
300 g mencas fileja
mencas fileja
200 g
200 g laša fileja
laša fileja
200 g
200 g kūpināta pikša
kūpināta pikša
200 g
200 g spināti
spināti
pēc garšas
pēc garšas olīveļļa
olīveļļa
  • Zivju un jūras produktu sacepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Būt par pavāra sievu noteikti nav viegli. Īpaši, ja tavs vīrs ir pasaulslavens. Īpaši, ja tavs vīrs ir pasaulslavens šefpavārs Džeimijs Olivers. Pat tavi bērni zina, ka tētis gatavo vislabāk visā pasaulē. Tomēr ir lietas, ko Džūlsa Olivera (Jools Oliver) gatavo izcili – zivju un kartupeļu sacepums ir viens no tādiem ēdieniem. Bērni to pieprasa ļoti bieži – un šefpavārs akceptē!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC.

    Kartupeļus nomizo un sagriež divus centimetrus lielos gabalos, pēc tam vāra apmēram 15 minūtes vai līdz tie ir mīksti.

    Uzvāra olas, vārot astoņas minūtes.

    Tikmēr pagatavo mērci. Pannā ar biezu dibenu uz mazas uguns izkausē sviestu un iemaisa miltus. Pamazām pievieno buljonu, tad pienu, nepārtraukti maisot, līdz mērce ir vijīga, ar zīdainu konsistenci. Uzkarsē mērci līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina temperatūru un maisot pavāra mērcu, līdz tā nedaudz sabiezē.

    Mērcē iemaisa sinepes, ierīvē pusi siera, iespiež citrona sulu, pieber smaki sakapātus pētersīļus. Turpina maisīt, līdz siers izkusis. Ja vēlas, pierīvē nedaudz melno piparu. Noņem pannu no uguns.

    Sagatavo cepšanai 25cmx30cm lielu cepešpannu.

    Pārbauda, vai zivju filejās nav asaku, pēc tam sagriež tās divarpus centimetru lietos gabalos un vienmērīgi izklāj pa trauka pamatni.

    Pievino nomazgātus spinātus, nomizo olas, sagriež četrās daļās un simetriski saliek uz zivīm un spinātiem. Visu pārlej ar sagatavoto mērci. (Lauru lapas no mērces jāizņem.)

    Kad kartupeļi gatavi, tos nokāš un samīca, pievienojot šļuku augstākā labuma olīveļļas, nedaudz piena un pierīvē nedaudz muskatrieksta.

    Ar karoti liek kartupeļu masu cepešpannā pāri visam, ar dakšiņu veidojot virspusē vilnīšus, kas cepoties jauki apbrūnēs.

    Virsū uzrīvē atlikušo Čedaras sieru un cep cepeškrāsnī 45 minūtes vai līdz zivs ir izcepusies, mērce sāk burbuļot sānos un virsa ir zeltaina.

    Pasniedz ar dārzeņiem un salātiem.

    Lai labi garšo!

    Laša un kartupeļu biezputras sacepums šefpavāra sievas gaumē
    Foto: Shutterstock
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form